30 de maig de 2020 30/5/20

La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte Uniesport per a 2020

La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte Uniesport per a 2020 - (foto 1)
  • Aquesta quarta edició incidirà en la participació dels esportistes universitaris en campionats internacionals i en les ajudes per a acollir aquest tipus d'esdeveniments

  • Es crearà una línia d'ajudes per a fomentar l'ús de la marca «Comunitat de l’Esport» en els equipaments dels esportistes i equips universitaris

MÉS FOTOS
La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte Uniesport per a 2020 - (foto 2)
La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte Uniesport per a 2020 - (foto 3)

Les set universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat un any més el seu compromís per a promocionar l'esport universitari a través de la iniciativa Uniesport. La signatura dels convenis de col·laboració s'ha realitzat dimarts 3 de març de 2020 en les instal·lacions de la Fundació Trinidad Alfonso i hi han acudit els rectors i rectores de les set universitats de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest acord, les vuit entitats col·laboraran de nou per a impulsar projectes vinculats amb l'esport; contribuiran al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar la societat i els esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis i donaran visibilitat als valors de la cultura de l'esforç, així com als diferents projectes que promou la Fundació.

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UV), María Vicenta Mestre Escrivà; el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Mas; el rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz; la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler; el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez; el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Vicente Navarro Luján; el rector de la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir, José Manuel Pagán Agulló, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor Neira. A l'acte també han assistit els directors dels serveis d'esports de les diferents universitats, així com el director general d’Esports Josep Miquel Moya i la presidenta d’EDEM, Hortensia Roig Herrero.

Aquest acord desenvoluparà diferents línies d'actuació i una de les principals novetats per a aquesta edició és l'impuls per a fomentar la internalització del projecte en dues línies:

1. Impulsant la participació dels esportistes i/o equips de les universitats valencianes en campionats internacionals.

2. Donant suport a la celebració de campionats internacionals en els seus propis campus durant 2021.

Per a enguany, a més, s'inclourà una línia d'ajudes per a l'adquisició dels equipaments esportius dels esportistes universitaris amb la inclusió de la marca «Comunitat de l’Esport». D'altra banda, es tornaran a convocar els «Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris», uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics.

Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les set universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 1.000 euros a 14 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cadascun. Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos premis extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagin finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 2.000 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.

Com ja es va fer també l'any passat, les set universitats de la Comunitat Valenciana s'han compromès també en aquesta edició a sumar-se a la celebració del «Dia de l’Esport», que tindrà lloc el 6 d'abril de 2020. Es tracta d'un projecte que l'any passat va comptar amb la participació de més de 150.000 xiquets, xiquetes i joves i en la qual també van participar de manera independent les set universitats valencianes amb diferents iniciatives esportives. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, es desenvoluparà un Pla de voluntariat per als esdeveniments on col·labore la Fundació en la Comunitat Valenciana.

Juan Roig i l'esport en la Comunitat Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso, impulsora d'aquest projecte, és un dels vehicles a través dels quals Juan Roig desenvolupa la seua tasca de mecenatge esportiu en la Comunitat Valenciana, però n’hi ha més. Des de fa 30 anys, Juan Roig ve fent costat al València Basket. Més enllà del compromís amb el primer equip, fa poc més d'un any es va inaugurar una instal·lació per a garantir el futur d'aquest esport en la ciutat, L’Alqueria del Bàsquet, la casa del bàsquet per a les futures generacions.

Pujar