elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló signen un conveni per a desenvolupar el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible”

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló signen un conveni per a desenvolupar el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible”
  • El projecte objecte del conveni de col·laboració té com a objectiu divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera territorialitzada en 6 localitats de la província de Castelló

MÉS FOTOS
El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló signen un conveni per a desenvolupar el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible” - (foto 2)
El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló signen un conveni per a desenvolupar el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible” - (foto 3)

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar en 6 municipis de la província el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS  en la província de Castelló”. Aquest projecte, que suposa una inversió total de 18.768,95 €, dels quals la Diputació de Castelló aporta 15.000 €, té com a finalitat divulgar els ODS i l’Agenda 2030 entre la ciutadania dels municipis participants.

Respecte a les activitats que es desenvoluparan gràcies a la firma del conveni, per una banda, als municipis de Morella, Sogorb, Vinarós, L’Alcora i la Vall d’Alba consisteixen en l’exposició “Un camí cap a la sostenibilitat”, dirigida al públic en general i que té com a objectiu acostar els ODS a la població, aprofundint en l’ODS 12: Producció i consum responsable, i el contacontes “Anem a cercar un tresor”, activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta. També, els diferents centres educatius d’aquests municipis podran acollir el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Per altra banda, a la ciutat de Castelló de la Plana es durà a terme una jornada formativa, dirigida a representants públics (alcaldes/sses i regidors/es), funcionaris/àries i personal tècnic dels municipis, equip docent de centres educatius, membres d’ONGD i altres entitats de la província. La jornada comptarà amb diferents ponents de reconegut prestigi i tractarà l’Agenda 2030, amb especial incidència sobre l’ODS 12: Producció i consum responsable. A més a més, es durà a terme una mesa d’experiències municipals amb exemples de desenvolupament d’accions sostenibles.

El President del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha manifestat “la importància de col·laborar per objectius comuns i de gran importància per al present i futur de la societat”, expressant també “l’envergadura, qualitat i incidència en la població del projecte “In/Sostenible” Per la seua part, la Vicepresidenta de la Diputació de Castelló i Diputada de Benestar Social, Igualtat, Relacions Institucionals i Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha posat en valor el treball del Fons Valencià “com a instrument de treball i sensibilització cap a la solidaritat i un desenvolupament sostenible i just en matèria social, ambiental i econòmica”. També ha destacat que el conveni de col·laboració signat amb el Fons “enforteix l’alineament de la província de Castelló amb els ODS i l’Agenda 2030”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (Ajuntaments i Mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 123 entitats locals valencianes sòcies (114 Ajuntaments i 9 Mancomunitats), de les quals 13 pertanyen a la província de Castelló (12 Ajuntaments i 1 Mancomunitat), i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Pujar