26 de setembre de 2020 26/9/20

Foment garanteix a Compromís la compatibilitat de les obres de la N-232 amb la futura autovia A-68

Foment garanteix a Compromís la compatibilitat de les obres de la N-232 amb la futura autovia A-68 - (foto 1)

  El Ministeri de Foment, en una ampliació d'una resposta a preguntes de Compromís, ha garantit a la coalició que les actuacions realitzades en diversos trams de la carretera N-232 estan coordinades amb la futura autovia A-68, de manera que en aquelles zones en què s'han dut a terme variants de població, la nova carretera convencional s'ha dissenyat per ser la primera calçada de la futura autovia.

  Compromís va preguntar si hi havien garanties que els treballs que s'estan realitzant a la N-232 serien compatibles "i no es tirarien els diners en obres que posteriorment no foren vàlides per als requeriments d'una autovia, per tal d'optimitzar els diners, temps i recursos, ja que ens preocupava l'enorme indefinició existent cap a aquest projecte que pot ser vital per al turisme del nord de Castelló i les comunicacions amb la cornisa cantàbrica i Aragó", va assenyalar el senador territorial, Carles Mulet.

  La coalició lamenta, no obstant el desesperant ritme d'execució dels treballs d'aquesta autovia "que és una de les menys avançades a nivell estatal". Mulet ha lamentat que mentre "altres ideen rescats multimilionaris d'autopistes ruïnoses, altres circulem pel que tenim, uns vials plens de corbes i amb una alta sinistralitat sense cap alternativa, el que ens permet veure per a qui s'ha estat governant i quins territoris han primat".

  Compromís ha reclamat sempre en els Pressupostos de l'Estat partides per aquest vial que ha patit en primera persona les interrupcions, restriccions i sacrificis pressupostaris. "Necessita per tant i és de justícia, una forta injecció econòmica que pal·lie aquests anys de retallades en la inversió i de noves possibilitats al territori, de la mateixa manera que la connexió dels dos extrems de la futura A-7 que es troben paralitzats", ha afegit el senador.

  En la resposta Foment assenyala que "els trams en què l'autovia A-68 es troba en obres, s'han dissenyat sempre que els paràmetres de traçat exigibles ho han permès com desdoblament de la carretera N-232, quedant aquesta amb funcions de via de servei en els trams en què els condicionants tècnics i / o econòmics no permetien el desdoblament. D'altra banda, es troben en fase de redacció d'estudi informatiu diversos projectes de variants de població, que estan coordinats amb l'estudi informatiu del corredor de l'autovia A-68".

  Pujar