elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP exigeix a Puig que assumisca responsabilitats i 'sumem solucions' per a posar fi a la plaga de mosquits

El PP exigeix a Puig que assumisca responsabilitats i 'sumem solucions' per a posar fi a la plaga de mosquits
  MÉS FOTOS
  El PP exigeix a Puig que assumisca responsabilitats i 'sumem solucions' per a posar fi a la plaga de mosquits - (foto 2)
  El PP exigeix a Puig que assumisca responsabilitats i 'sumem solucions' per a posar fi a la plaga de mosquits - (foto 3)
  El PP exigeix a Puig que assumisca responsabilitats i 'sumem solucions' per a posar fi a la plaga de mosquits - (foto 4)

  El Partit Popular a Castelló ha llançat avui un SOS al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "perquè patim una plaga de mosquits que s'agreuja i empitjora mentre el Consell es posa de perfil i eludeix responsabilitats".

  L'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per a reivindicar al president del Consell "solucions". "Els nostres agricultors han de tornar a casa perquè la recollida de la taronja es fa impracticable per la virulència de la plaga. Les famílies pateixen picades quan porten als seus fills al col·legi. Se suspenen partits de futbol, entrenaments i competicions a l'aire lliure per les picades d'aquests insectes... I ens diuen que no hi ha una plaga? No volem pensar que es burlen de nosaltres. Volem sumar per a donar solucions a la tortura que pateixen els nostres veïns".

  Alós, abrigallat pels portaveus del PP a Borriana, Nules, Almenara i Xilxes, ha explicat que "després de reclamar a Sanitat i a Agricultura mesures eficaces amb les quals combatre l'insecte i no rebre resposta alguna, he decidit dirigir-me al president del Consell. Aquesta és una plaga que té conseqüències econòmiques, turístiques i sanitàries. I desitgem sumar esforços i que la Generalitat ens facilite els seus mitjans tècnics i professionals al servei d'una solució definitiva. No volem dividir, volem sumar".

  En efecte, tal com ha assenyalat Juan Fuster, portaveu del PP a Borriana, "la millor forma de comprovar la virulència d'aquesta problemàtica seria visitant les nostres localitats. De la mateixa manera que Puig ve a l'Arenal Sound a fer-se la foto, podria venir a patir la tortura dels nostres agricultors i veïns".

  "Cal trepitjar el terreny i comprovar personalment la gravetat del problema", ha postil·lat Mario García, portaveu del PP a Nules. "I desitgem que Agricultura ens cite a una reunió perquè el IVIA i Tragsa es posen al servei dels ajuntaments amb una visió supramunicipal. Perquè de gens serveix que a Moncofa es facen tractaments si en municipis veïns no s'aplica la mateixa exigència. Perquè el mosquit no entén de fronteres entre municipis i al final el resultat perd eficàcia".

  "Coordinació, treball en equip i solucions eficaces amb una implicació real", ha assenyalat García. "Com la qual Diputació ha realitzat, sense tenir competències en aquesta matèria, amb un Servei Provincial de Plagues engegat en 2015 i amb una partida econòmica de 400.000 euros anuals, els mateixos diners que el Consell dedica per a tota la Comunitat Valenciana".

  "Aqueixa suma de forces permetrà que siguem eficaços", ha assenyalat Alicia Bañuls, del PP a Almenara. "Però per a aconseguir-ho hem d'assumir que existeix un problema encara que açò supose exigir al teu cap de files solucions. Perquè a Almenara, l'alcaldessa ha silenciat aquesta plaga fent cas omís a les queixes dels veïns perquè el seu únic interès ha sigut protegir a Puig. No podem donar l'esquena a les famílies".

  "Hem de ser capaços de treballar conjuntament sense atendre colors polítics. D'exigir a la Generalitat Valenciana que no es pose de perfil i actue. Perquè si no ho fem, com lamentablement ocorre a Xilxes, el problema s'agreuja i els qui perden són els nostres veïns", tal com ha declarat Vicente Martínez, portaveu del PP en la localitat.

  Pujar