28 de setembre de 2020 28/9/20

El PP exigeix a PSOE i Compromís “saldar el deute amb el sector ceràmic de Castelló”

El PP exigeix a PSOE i Compromís “saldar el deute amb el sector ceràmic de Castelló” - (foto 1)

    El Partit Popular ha reclamat al Consell de PSOE i Compromís que "salde el deute que manté amb el sector ceràmic i que arrossega des de l'any passat". Tal com ha explicat el responsable d'Indústria en Els Corts, Vicente Casanova, "l' any passat presentem una esmena perquè s'aprovara ajudes per un import de 3 milions d'euros per a recolzar al sector ceràmic, encara que finalment es va aprovar una partida de sol 1,45 milions d'euros destinats al sector ceràmic".

    No obstant açò, a punt d'acabar l'any "PSOE i Compromís no han aportat ni un euro al sector malgrat els anuncis i les promeses, doncs ni tan sols han publicat les ordres per a optar a aquestes ajudes". Ara, per a l'exercici 2017, el Govern de PSOE-Compromís de la Generalitat, torna a plantejar ajudes per valor d'1,45 milions per a 2017, "però lamentablement l'any 2016, a punt d'acabar, haurà passat en blanc".

    Per açò, Casanova explica que "davant el bloqueig a aquestes ajudes i que solament han decidit arrossegar la partida al pressupost de l'any que ve, des del PP, davant l'injust que ens sembla que no paguen els diners promesos, hem apostat per exigir al Consell que amplie les ajudes a la innovació del sector ceràmic fins als dos milions d'euros i així recuperar en part el no executat en 2016".

    El diputat autonòmic ha explicat que "per desgràcia" la Generalitat Valenciana "està més preocupada per pujar-se els sous i per ampliar la despesa de l'administració que per generar oportunitats de treball efectives". "exigim que el Consell reconega realment el pes d'un sector crucial per a l'economia de la nostra província i de la Comunitat i li done el tracte diferenciat que mereix per la seua contribució al PIB. Perquè si el joguet o el tèxtil percebran 1,45 milions d'euros, la ceràmica, pilar de la nostra economia, no pot ser ninguneada d'una forma tan injusta per part d'els qui governen la Generalitat".

    Pujar