26 de novembre de 2020 26/11/20

El PP exigeix en Diputació un pla de xoc contra la plaga de mosquits

El PP exigeix en Diputació un pla de xoc contra la plaga de mosquits - (foto 1)

    El Grup Popular de la Diputació Provincial ha exigit a la institució que habilite un pla de xoc contra la plaga de mosquits que afecta  el 50% del territori de la província. “O actuem amb mesures eficaces i s'autoritzen noves fumigacions aèries per a frenar la reproducció del dípter, o les pluges que persisteixen aquesta setmana reforçaran un insecte ja de per si mateix adaptat al terreny”.

    Així ho ha considerat el portaveu del PP que considera que “en un escenari tràgic com és el que ha provocat la pandèmia del coronavirus, hem de posar fre a una amenaça que ataca no sols al benestar dels nostres ciutadans, sinó també al teixit productiu de la nostra província”.

    La virulència de les picades d'un insecte que s'ha vist reforçat per la combinació de pluges i altes temperatures “ha de trobar una acció contundent i coordinada de totes les administracions implicades”. Els ajuntaments “realitzen tractaments que sens dubte no són prou eficaços. La Diputació ha de liderar aquesta lluita i exigir a la Generalitat Valenciana que recupere les brigades antimosquits que va anunciar al novembre de 2018”.

    Tal com recorda Sales, “aquests operaris van ser la solució del Consell a la plaga de mosquits però, dos anys després, res sabem de la seua activitat. Directament han desaparegut”. Des del PP, consideren que les solucions a aquesta problemàtica “necessiten la convicció i implicació real de totes les administracions. La Generalitat Valenciana no pot anunciar mesures que després s'esfumen, perquè cada any patim el mateix problema i el grave és que lluny de mitigar-se, es reforça per la incompetència dels qui governen”.

    Pujar