elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emergència 0 a Borriana i Moncofa pel risc d'inundacions

Calles negades i el riu Anna al límit a Borriana
Calles negades i el riu Anna al límit a Borriana
  • Els rius Anna i Belcaire estan al límit per les pluges

MÉS FOTOS
Emergència 0 a Borriana i Moncofa pel risc d'inundacions - (foto 2)
Emergència 0 a Borriana i Moncofa pel risc d'inundacions - (foto 3)
Emergència 0 a Borriana i Moncofa pel risc d'inundacions - (foto 4)

La nit s'ha viscut en vela a Borriana i Moncofa, on el Centre de Coordinació d'Emergències ha declarat l'Emergència 0 pel risc de desbordament dels rius. I és que els rius Anna i Belcaire, que desemboquen en aquestes poblacions, estan al límit de la seua capacitat per les pluges recollides durant aquest dilluns.

Les intenses pluges que han caigut durant tot el dilluns sobre la Serra d'Espadà han provocat avingudes en el curs baix d'aquests dos rius que recullen les aigües més a baix, la qual cosa fa perillar les zones per la qual passen davant el risc que s'isquen del seu curs.

Així, les crescudes històriques que estan vivint els rius Belcaire i l'Anna, mantenen en suspens a Borriana i Moncofa i no d'estranyar, ja que a Eslida, en ple centre de la serra, s'han aconseguit registres rècord de pluges: 352,4 mm en 24 hores, fregant el rècord de la sèrie històrica des de 1954.

A Borriana, al seu pas per la ciutat, el riu ha aconseguit aquesta nit el nivell del pont de Corts Valencianes, enfront de la prefectura de la comissaria de la Policia Local, que s'ha convertit en el Cecopal (Centre de Coordinació d'Emergències) i on els bombers han estat controlant el nivell del cabal tota la nit.

Segons informen des de l'Ajuntament, la situació d'Emergència 0 es mantindrà fins que baixe el nivell del llit i es confirme que milloren la situació aigües amunt, ja que el nivell de les avingudes contínua sent molt gran.

En els marges del riu s'han retirat aquesta nit els vehicles estacionats en les zones que presentaven més perill, però des del consistori han explicat a elperiodic.com que, en general, en el terme no estan havent-hi problemes i que l'episodi s'ha centrat en el riu i els seus marges sense haver de lamentar desbordaments.

A Moncofa, per part seua, el riu Belcaire també es manté molt crescut, per la qual cosa els bombers demanen no acostar-se a aquestes zones, i si no estrictament necessari evitar circular per les zones afectades pel temporal. De fet, segons el 112, encara que el nivell està baixant i la tendència és decreixent, el Belcaire s'ha desbordat en xocar en la desembocadura contra l'entrada de l'aigua de la mar, també embravit pel temporal.

 

Pujar