elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues dones opten a presidir el Partit Popular de la província de Castelló

Dues dones opten a presidir el Partit Popular de la província de Castelló
  • Coneix a les dues alcaldesses que fan un pas al capdavant per a arreplegar el testimoni que deixa Miguel Barrachina

“Hi ha partit”. Així es referia aquesta setmana des de de el Partit Popular de la província de Castelló quan van començar a sonar els noms de dues alcaldesses castellonenques que podrien presentar-se per a presidir la formació després de conèixer la decisió de Miguel Barrachina de no optar a la reelecció.

Marta Barrachina i Carmina Ballester han fet un pas al capdavant per a liderar el PPCS. El que és indubtable és que el futur dels populars a Castelló s'escriurà en femení.

Però, qui són aquestes dues dones?

Marta Barrachina Mateu, és alcaldessa de la Vall d'Alba i tècnica d'educació infantil. El seu cercle més pròxim la defineix com una dona decidida i amb gran capacitat de treball. Afiliada al Partit Popular des de 2002, és alcaldessa després d'obtenir dues majories absolutes després d'una marxa política que va començar l'any 2003 sent regidor de Relacions Institucionals, Festes, Sanitat, Benestar Social, Dona, Cultura, Joventut i assumptes del Pla de l’Arc, i també tercera tinenta d'alcalde.

Després del XIV Congrés Provincial del Partit Popular de Castelló, al juliol 2017 va passar a desenvolupar el càrrec de sotssecretaria d'Organització del PPCS i després de les eleccions del 26 de maig de 2019, va ser designada diputada provincial per la comarca de Castelló.

Per part seua, Carmina Ballester Carmina Ballester és llicenciada en Dret per la Universitat Jaume I de Castelló i suma més de 20 anys d'experiència en Dret Públic. Ha treballat com a tècnica en la Conselleria d'Hisenda i com a Oficial de Notaría durant 19 anys. Des de 2019, i després de diverses legislatures de regidor, és la primera alcaldessa de la ciutat d'Onda.

Ballester va recuperar en 2019 l'alcaldia per al Partit Popular amb majoria absoluta en el seu municipi.

El seu equip assenyala que a Carmina Ballester li avala governar el principal bastió del PP a la província de Castelló i haver posat end marxa grans projectes com Onda Logistic per a atraure inversions internacionals a la ciutat com el gegant Amazon, ha activat la revolució fiscal per la qual els ondenses pagaran un 15% menys d'IBI al final de legislatura i les empreses poden beneficiar-se de múltiples incentius fiscals, com a principals projectes.

8 de maig: el congrés provincial

El pròxim 8 de maig serà el congrés provincial, com ha anunciat aquest matí Miguel Barrachina, i ha sigut ratificat en el comitè d'aquesta vesprada. Encara que, encara falta per definir la data definitiva, al voltant del 16 d'abril es col·locaran les urnes en les seus locals perquè els quasi 2.000 afiliats exercisquen el seu dret al vot i trien a la persona en la qual confien per a presidir el PPCS durant els pròxims anys.

Pujar