30 de novembre de 2020 30/11/20

La Diputació limita a huit àrees els seus serveis essencials després del decret del Govern per a fer front al coronavirus.

La Diputació limita a huit àrees els seus serveis essencials després del decret del Govern per a fer front al coronavirus. - (foto 1)
  • L'equip de govern ha definit amb els serveis tècnics les àrees que requereixen de la presència de personal en el centre de treball, encara que siga de manera puntual, a fi de mantindre el funcionament dels serveis públics

  • Més del 90 per cent de la plantilla està teletreballant en els seus domicilis després del pla de xoc impulsat per la corporació provincial per a frenar l'expansió del Covid-19

La Diputació de Castelló ha adaptat els serveis de la institució provincial per a complir les instruccions marcades pel Reial decret llei 10/2020 del 29 de març, on s'impulsen noves mesures de protecció enfront de la pandèmia del coronavirus dirigides a limitar la mobilitat de les persones així com les activitats que no són considerades essencials.

En aquest sentit, s'ha disposat una circular amb instruccions per a tots els treballadors de la institució provincial, tant als funcionaris com al personal laboral i a l'eventual, que és d'immediata aplicació.

El personal laboral temporal contractat sota la modalitat de contractes finançats totalment o parcialment per una altra Administració no prestarà serveis en règim de modalitat presencial, sense perjudici de les disposicions que puga aprovar l'entitat que subvenciona.

De manera paral·lela, la Diputació ha definit aquells serveis essencials que requereixen de la presència de personal en el centre de treball, encara que siga de manera puntual, a fi de mantindre el funcionament dels serveis públics. En aquest sentit, huit són les àrees incloses en aquest grup: Presidència, Secretaria, Intervenció, Tresoreria, Recursos Humans, Benestar Social, Àrea Tècnica i Parc Mòbil, al marge del Consorci Provincial de Bombers.

D'altra banda, es mantenen les instruccions relatives al teletreball per a la plantilla, alguna cosa en el que l'actual corporació ha treballat des del primer moment.

Recordar en aquest sentit que la Diputació de Castelló va posar en marxa un ampli pla de xoc per a frenar l'expansió del coronavirus que va permetre reduir a un 10 per cent el personal que ha de continuar treballant de manera presencial en algun dels centres que la institució té repartits per tota la província. Així, d'una plantilla integrada per 585 homes i dones -entre personal laboral, funcionaris i tallers-, el 90 per cent està teletrabajando en els seus domicilis.

Pujar