elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació i FEPAC-ASAJA repassen projectes necessaris per a la província

La Diputació i FEPAC-ASAJA repassen projectes necessaris per a la província
  • La institució provincial dóna suport a una investigació de l'UJI amb la qual es pretén millorar el rendiment dels cítrics

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Santi Pérez, s'ha reunit amb tècnics de FEPAC-ASAJA, amb els quals ha reflexionat sobre l'obligatorietat legal que els ajuntaments redacten al llarg del present any els seus plans municipals contra incendis. Per a dotar de major fluïdesa a aquest procés, la Diputació ja estudia vies d'ajuda per als ajuntaments.

En el transcurs de la reunió, Pérez ha explicat les iniciatives que està impulsant la Diputació per a millorar les explotacions de bestiar extensiu de boví a la província.

Durant la entrevista, el diputat ha informat els tècnics de l'organització agrària que la institució provincial dóna suport a una iniciativa per a la millora del rendiment dels cítrics mitjançant un procés de microrrització, implantant un fong en l'arrel de l'arbre. Es tracta d'un projecte d'investigació i innovació que es desenvolupa en l'UJI amb el qual es pretén pal·liar els efectes del canvi climàtic i millorar la resistència enfront de les plagues, utilitzant menys fertilitzants i estalviant recursos hídrics en reduir el nombre de regs. 

 

Pujar