26 de novembre de 2020 26/11/20

Cs en la Diputació demana mesures per a millorar l'empleabilitat dels aturats majors de 45 anys

Cs en la Diputació demana mesures per a millorar l'empleabilitat dels aturats majors de 45 anys - (foto 1)
  • La portaveu, Cristina Fernández, destaca que "l'atur a la província ha crescut en 7.000 persones en l'últim trimestre

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació Provincial de Castelló, Cristina Fernández, ha demanat "mesures per a millorar l'ocupabilitat dels aturats majors de 45 anys, que sumisquen ja el 44 per cent dels aturats a la província, segons les últimes dades de la EPA". "Aquest és el grup social més castigat per la crisi i menys atés per les administracions", ha destacat Fernández, qui ha advertit que "aquestes xifres poden anar a més degut entre altres factors a l'envelliment de la població i a l'avanç tecnològic".

Així, Fernández ha demanat a l'Executiu liderat per Pepe Martí, "intensificar i ampliar les iniciatives destinades a aquest segment de la població". "No podem permetre que es cronifique la situació d'aquests aturats i hem de prestar-los ajuda en orientació, reciclatge i motivació, així com establir un contacte permanent amb les empreses per a detectar els sectors en creixement, les necessitats de qualificació demandes i les oportunitats laborals", ha assenyalat la diputada.           

En aquest sentit, la portaveu ha recordat que "des de Cs en Les Corts hem presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a implantar xecs formació i que siguen els treballadors els qui puguen triar directament els recursos que més s'adapten als seus perfils i necessitats”. "Ampliar els perfils curriculars entre els aturats també és de gran  utilitat per a les empreses, perquè és precisament en l'àmbit de la formació on troben més dificultat en buscar nous treballadors, sobretot en el sector tecnològic i de la comunicació", ha apuntat Fernández.

En definitiva, per a la diputada "l'augment de l'atur en fins a 7.000 persones en l'últim trimestre a la província o l'increment en un 3'6 per cent en gener, és només un avís del que està per vindre", per això "hem de crear en la mesura que siga possible les condicions adequades per a frenar aquest alentiment en l'ocupació".

Pujar