elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació coordinarà els serveis de recollida i gestió de residus a sis municipis de l’Alt Millars

La Diputació coordinarà els serveis de recollida i gestió de residus a sis municipis de l’Alt Millars
  • Els municipis beneficiaris de la gestió són Arañuel, Cirat, Montanejos, Montán, Puebla de Arenoso i Cortes de Arenoso

  • Garcia: «Fer el salt a la recollida Porta a Porta és la manera més eficient d’arribar als Objectius de Desenvolupament Sostenible»

La Diputació de Castelló coordinarà el servei de gestió de recollida i transport de residus urbans dels municipis de la comarca de l'Alt Millars que són Arañuel, Cirat, Montanejos, Montán, Puebla de Arenoso i Cortes de Arenoso.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha agraït la confiança dels municipis adherits per a la gestió per part de la Diputació en la recollida dels seus residus. «Fer el salt a la recollida Porta a Porta és la manera més eficient d'arribar als Objectius de Desenvolupament Sostenible», ha explicat.

«És necessària la transició a l'economia circular, en la qual es reduïsquen de manera considerable els residus que arriben a un abocador i, sobretot, s'incrementen els que separem en origen mirant el reciclatge i la recuperació», ha manifestat Garcia.

La Diputació de Castelló s'encarregarà de contractar la recollida de residus (RSU i voluminosos) i després es liquidarà amb els Ajuntaments que formen l'encomana. En aquest sentit, les despeses de tractament dels residus han de ser suportats pels municipis.

El cost total aproximat del servei serà de 383.887,72 euros en els municipis mencionats anteriorment.

Pujar