25 de setembre de 2020 25/9/20

La Diputació de Castelló modifica les bases de les subvencions a les gaiates perquè totes puguen sol·licitar-les

La Diputació de Castelló modifica les bases de les subvencions a les gaiates perquè totes puguen sol·licitar-les - (foto 1)
  • Fins ara només se centraven en l'eficiència energètica i en 2020 l'equip de govern de la nova Diputació les amplia a altres elements de la construcció del monument

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló modifica les bases de les subvencions a les gaiates perquè totes puguen sol·licitar-les - (foto 2)

L'equip de govern de la nova Diputació, atenent la petició formulada per la Federació Gestora de Gaiates, ampliarà les bases de la línia de subvenció per a la construcció dels monuments, amb l'objectiu que totes les comissions de sector puguen tindre accés a aquestes ajudes. Així ha quedat de manifest en la reunió que la vicepresidenta, Patricia Puerta, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, han mantingut en el Palau Provincial amb els representants de la Gestora, Arturo España i Raúl Collazos. La línia d'ajudes ascendeix a 28.500 euros, la qual cosa suposa una subvenció de 1.500 euros per a cadascuna de les 19 gaiates.

Es tracta d'una ampliació de bases a diversos elements de la construcció del monument gaiater, sense centrar-lo únicament en l'eficiència energètica, com succeïa fins fins ara. Segons ha explicat la diputada de Cultura, “sense aquesta modificació, algunes gaiates no podrien accedir a les ajudes en 2020 perquè no tots els anys és necessari adquirir nous elements d'il·luminació”. “Amb aquesta decisió”, ha afegit, “totes les gaiates podran disposar d'una ajuda de 1.500 euros”.

Per part seua, la vicepresidenta Puerta ha assenyalat que “la mesura adoptada posa de manifest el suport de la Diputació al moviment fester de Castelló i, molt especialment, a les gaiates, a les quals volem agrair tot l'esforç que realitzen per a mantindre les nostres tradicions i engrandir les festes de la Magdalena”.

A les ajudes de 1.500 euros per gaiata que fan un total de 28.500 euros, cal afegir que la Diputació i la Gestora mantindran el conveni per a la contractació de bandes de música en les desfilades, que ascendeix a 25.000 euros.

La Finestra de la Diputació de Castelló

La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
Pujar