elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló mou fitxa i demana reunions amb dos ministres davant un 2024 d'incertesa econòmica

La Diputació de Castelló mou fitxa i demana reunions amb dos ministres davant un 2024 d'incertesa econòmica

  La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha mogut fitxa i ha demanat reunions amb dos ministres davant un 2024 que es planteja amb incerteses en matèria econòmica. “Estem a principi d'any i sembla que no serà bo econòmicament”, ha advertit, tal com advertixen des de la indústria provincial.

  Així, Barrachina sol·licitarà una trobada amb els nous ministres d'Indústria, Jordi Hereu; i Transports, Óscar Puente, per a sol·licitar ajudes per a la ceràmica i el transport a la província.

  “Vull transmetre de primera mà la importància que d'una vegada per sempre valoren l'imprescindible que és el sector ceràmic per a la província”, ha expressat Barrachina, que vol assenyalar a Hereu que “les dades són cada dia pitjors i les ajudes han sigut poques”.

  Segons dades del Ministeri, el taulell percebrà 59 milions d'euros per a totes les empreses, “unes ajudes escasses i insuficients i que a penes cobrixen el 5% del sobrecost energètic patit des de 2020 i que està molt lluny dels fins a 150 milions d'euros per empresa que han rebut empreses d'altres països competidors com Itàlia”, ha lamentat Marta Barrachina.

  “És el PIB principal de la nostra província i ens juguem molts llocs de treball”, ha alertat la presidenta, qui ha recordat que “tenim a més de 5.600 veïns en 51 ERTES i quasi 600 directament en ERES”.

  “Actualment són 17.000 les persones que treballen en les empreses ceràmiques i altres tantes que ho fan indirectament i viuen immersos en la incertesa derivada de la situació econòmica i política i mereixen una resposta”, ha reivindicat la presidenta de la Diputació.

  Quant a la reunió amb Óscar Puente, Barrachina quire traslladar-li “la preocupació pels retards en Rodalia des de l'any 2017”, especialment sagnants en “una província dispersa” com la de Castelló.

  Així mateix, sol·licitarà “que tornen a activar la subvenció dels 20 cèntims al transport per carretera, un sector crucial a Castelló, on tenim sectors productius molt importants i que necessiten esta bonificació, sense oblidar al sector agrari i el sector pesquer, que dia rere dia veuen minvades les seues oportunitats”.

  Una ajuda la supressió de la qual ha sigut anunciada pel govern d'Espanya i, com a conseqüència, el sector preveu que a partir d'este mes de gener es perdran fins a 200 euros al mes per camió.

  Pujar