26 de novembre de 2020 26/11/20

La Diputació de Castelló assistirà als municipis en l'elaboració de plans de contingència i emergència per a les platges de la provincia

La Diputació de Castelló assistirà als municipis en l'elaboració de plans de contingència i emergència per a les platges de la provincia - (foto 1)
  • El president de la institució provincial, José Martí, destaca que “estem treballant de manera decidida perquè Castelló siga una destinació segura i aconseguir sent un punt de referència del turisme nacional”

La Diputació Castelló ha activat ja les primeres actuacions per a reforçar el seu paper de suport als municipis “i que la província siga una destinació turística segura per a aconseguir que el visitant nacional opte amb totes les garanties per la nostra costa”, tal com assenyala el president de la institució, José Martí, qui destaca el “treball que s'està desenvolupant des de fa setmanes per estar al costat dels nostres ajuntaments a l'hora de planificar amb garanties la temporada estival, dins de la complicada conjuntura que ens ha tocat viure per la pandèmia de la COVID-19”.

En aquest sentit, el Patronat Provincial de Turisme prestarà un servei d'assistència tècnica per al desenvolupament i supervisió dels plans de contingència i plans d'emergència per a les platges de la província de Castelló, una mesura que sorgeix de les reunions mantingudes per la diputada provincial, Virginia Martí, amb els representants empresarials i municipals de l'àrea turística. Virginia Martí, sobre aquest tema, destaca que es “ha fet una gran faena per a poder reservar una partida global de més de 2,5 milions d'euros per a prioritzar les ajudes als municipis enfront del negatiu impacte del coronavirus en el sector”.

Els treballs que ser coordinaran des del Patronat consistiran, d'una banda, en l'elaboració de Plans de Contingència seguint les “recomanacions enfront del coronavirus per a gaudir d'unes platges segures en la Comunitat valenciana”. En aquest punt, cal destacar que s'ha acordat seleccionar com a municipi pilot Alcalà de Xivert -Alcossebre, triat per la diversitat de tipologia de les seues platges, que servirà d'exemple a la resta d'ajuntaments a l'hora de prendre aquests plans elaborats com a referència. “Una vegada redactats aquests documents per a *Alcossebre, es convocarà un ‘Webinar’ per a compartir-los amb la resta d'ajuntaments de costa”, ha avançat Virginia Martí.

Amb aquest treball realitzat, el següent pas serà activar una assistència tècnica als responsables de les platges de cada destinació turística per a l'elaboració personalitzada de cada Pla de Contingència, adaptant-se així a les singularitats de cada destinació de costa de la província de Castelló. Amb això, es farà finalment una revisió dels plans elaborats per a cada destinació, previ al la seua presentació en la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

Plans d'emergència

D'altra banda, al costat dels Plans de Contingència, el Patronat de Turisme també coordinarà la redacció de Plans d'Emergència, que es redactaran segons al Decret que publicará la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques per a salvament en platges.

Aquesta actuació té, com l'anterior, diverses fases. En primer lloc, es desenvoluparà també un Pla d'Emergència pilot en un municipi pilote fins i tot pro determinar. Una vegada elaborat, es realitzarà una presentació del projecte elaborat a totes les destinacions costaneres, acordant-se una assistència tècnica als responsables de les platges de cada destinació per a l'elaboració personalitzada de cada Pla d'Emergència. En aquest cas, també haurà de ser la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques la que li done el vistiplau definitiu.

Pujar