elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló aprova el pla d'acció de la Xarxa Provincial d'Innovació i Qualitat Social per a 2023

La Diputació de Castelló aprova el pla d'acció de la Xarxa Provincial d'Innovació i Qualitat Social per a 2023
  • Al llarg d'aquest any s'implementarà la guia de bones pràctiques i el pla estratègic de Benestar Social, es crearà un comité de direcció i es posaran en marxa la comissió d'igualtat i el pla de formació

La Diputació de Castelló ha celebrat el consell rector de la Xarxa d'Innovació i Qualitat Social en el qual s'ha aprovat el pla d'acció per a 2023 a través del qual es preveu implementar la guia de bones pràctiques de Benestar Social i la seua difusió, la implementació de l'I Pla Estratègic de Serveis Socials, la creació d'un comité de direcció, la posada en marxa de la comissió tècnica d'Igualtat i el pla de formació.

A la convocatòria ha assistit la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, així com representants de trenta ajuntaments, nou mancomunitats, de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Universitat Jaume I (UJI) i l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE).

La ‘Guia de bones pràctiques dels serveis socials de la província de Castelló’ impulsada per l'àrea de Benestar Social és un document en el qual es recullen 116 bones pràctiques a partir de la participació i aportacions de professionals de la xarxa provincial de benestar social. L'objectiu d'aquesta guia, dirigida a professionals, és millorar l'atenció a les persones per a oferir un servei òptim i concorde a les necessitats. La guia ja s'ha presentat i ara es procedirà a la seua difusió i implementació.

En relació amb el I Pla Estratègic de Serveis Socials de la Diputació de Castelló, constituïx un full de ruta perquè, partint de les necessitats socials, la situació de partida i l'anàlisi de l'entorn, es promoguen de forma adequada els recursos i les mesures que permeten donar-los una resposta. Està previst que el pla provincial es presente aquesta mateixa setmana i tindrà una duració fins a l'any 2026, període durant el qual es farà el procés d'implementació d'aquest.

També durant aquest any es produirà la posada en marxa del Comité de Direcció amb l'objectiu de dotar de major operativitat al funcionament de la xarxa en relació amb temes de gestió, millora, qualitat i innovació dels serveis socials. Les seues funcions seran establir prioritats en relació amb els objectius anuals previstos, realitzar propostes sobre assumptes urgents per a l'interés de la xarxa, debatre sobre temes d'interés per a presentar a la comissió tècnica o el consell rector i impulsar les diferents jornades tècniques, promogudes per cadascuna de les comissions de treball.

El consell rector també ha aprovat per a enguany la posada en marxa de la Comissió Tècnica d'Igualtat, una comissió que es va iniciar a la fi de 2022, però que serà durant aquest 2023 quan es consolide el treball realitzat per al creixement, consolidació, col·laboració i intercanvi sobre activitats de la xarxa d'igualtat i contra les violències contra les dones.

Finalment, la previsió del Pla de Formació de la Diputació de Castelló per a l'any 2023 és impartir jornades sobre l'acompanyament a persones sofrents, la mediació i el suport en la presa de decisions, qüestions jurídiques relacionades amb la salut mental, eines d'autocura i tècniques psicoexpresives per a professionals i teràpia familiar.

Cal assenyalar que el Consell Rector de la Xarxa Provincial d'Innovació i Qualitat Social també ha aprovat la memòria d'accions que s'han dut a terme durant l'any passat 2022 i que tots els assumptes s'han aprovat amb el suport majoritari dels i les presents.

Pujar