28 de novembre de 2020 28/11/20

La Diputació busca els millors projectes de regeneració urbana amb ceràmica castellonenca

La Diputació busca els millors projectes de regeneració urbana amb ceràmica castellonenca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Diputació busca els millors projectes de regeneració urbana amb ceràmica castellonenca - (foto 2)

  La Diputació de Castelló acaba de posar en marxa els premis ‘Som Ceràmica’ a la Regeneració Urbana amb 25 espais aspirants a renovar la seua imatge i funcionalitats amb taulell castellonenc. Amb la represa dels tràmits administratius, des del departament de Promoció Ceràmica, dirigit per Ximo Huguet, s’ha donat l’ordre d’activar la maquinària d’un concurs que vol convertir-se en el millor aparador de les múltiples possibilitats que ofereix la ceràmica en entorns exteriors.

  Huguet ha explicat que la dinàmica del concurs es manté. “Els arquitectes i els seus equips hauran de treballar els projectes de reforma dels espais degradats que ens han presentat 25 municipis de tota la província”. Aquests punts, junt a tota la documentació necessària, es pot consultar en el web de l’àrea, així com les bases d’aquesta tercera edició.

  Les propostes podran presentar-se fins al pròxim dilluns 6 de juliol. Un jurat escollit per a l’efecte dictaminarà les cinc millors, que rebran una compensació econòmica de 5.950 euros. Huguet ha subratllat que “es tindrà molt en compte la qualitat arquitectònica de l’obra, la utilitat i l’accessibilitat i l’ús de la ceràmica com a element unificador”.

  EL PLA CERÀMIC AUGMENTA LA DOTACIÓ EN PREMIS FINS ALS 400.000 EUROS

  Dels cinc treballs finalistes del concurs, dos d’ells es faran realitat a través del pla ceràmic de regeneració urbana (CRU III) de la Diputació de Castelló. El diputat Ximo Huguet ha post en valor que, enguany, s’augmenta la quantia per a executar els projectes en un 10%. Així doncs, els ajuntaments dels municipis el projecte dels quals siga seleccionat rebran 200.000 euros per a les obres. Renovar la imatge i les funcionalitat d’espais urbans degradats a través de l’ús i la promoció de la ceràmica castellonenca. Mentrestant, els equips d’arquitectes s’emportaran 25.000 euros en concepte d’honoraris.

  “Creiem que hem de potenciar l’ús de la ceràmica a tot arreu, fent-la eixir de les quatre parets de casa per a conquerir tot un nou món de possibilitat. Amb els premis ‘Som Ceràmica’ i el CRU III, vorem el seu potencial per a recuperar i potenciar el protagonisme dels ciutadans en els espais urbans”.

  Pujar