elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDIO DE VILLANUEVA DE VIVER

Dimecres decisiu per a rematar l'incendi de l'Alt Millars

Dimecres decisiu per a rematar l'incendi de l'Alt Millars
  • Després d'una setmana de foc els bombers comencen a controlar el foc amb la vista posada en un altre dijous de perillós ponent.

Després d'una setmana de foc i tensió l'incendi de l'Alt Millars, iniciat en el municipi castellonenc de Vilanova de la Reina dijous passat 23 de març, comença a ser controlat pels bombers.

La nit del dimarts, amb baixes temperatures, absència de vent i humitats molt altes ha servit als bombers per a controlar el perímetre, on no hi ha hagut cap reignición.

Així, els bombers han aprofitat per a repassar els punts més crítics: El de la carretera CV-195 a Montant i el de la Font de la Reina en el barranc de la Pudia.

Per part seua, Emergències ha informat que en la resta del perímetre, de 55 quilòmetres, s'ha revisat durant la nit i no s'ha apreciat cap incidència.

De fet, els drons amb visió tèrmica de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han volat durant la nit i han detectat molt pocs punts calents.

Així, aquest dimecres arranca una jornada decisiva per a rematar l'incendi abans de l'arribada d'un dijous i divendres en els quals s'espera de nou un fort vent de ponent.

Aquest dijous 23 mitjans aeris i 500 terrestres eixiran de nou a la batalla contra el foc en aquesta zona de l'Alt Millars.

De moment es mantenen en 4.600 les hectàrees calcinades en un perímetre de 55 quilòmetres i les 1.600 persones evacuades, que esperen poder tornar a les seues cases (cal recordar que els primers evacuats de la Font de la Reina i les pedanies de la Pobla d'Arenós van ser desallotjats fa ja una setmana).

Pujar