1 de desembre de 2020 1/12/20

El PP demana reforçar l'atenció a majors i depenents

El PP demana reforçar l'atenció a majors i depenents - (foto 1)
  • La iniciativa, que forma part del pla econòmic i social proposat pel PP en la Diputació, urgeix ajudes directes per a municipis amb menys de 20.000 habitants

  • Elena Vicente-Ruiz, diputada provincial del PP, considera que “no podem perdre ni un dia més sense habilitar accions excepcionals que garantisquen servei a les famílies”

El Partit Popular de la Diputació Provincial ha llançat una iniciativa per a habilitar ajudes directes als municipis que reforcen l'atenció a majors i dependents. La proposta, emmarcada en el pla d'acció econòmic i social dirigit a atallar l'estat d'alarma provocat pel coronavirus, aniria dirigit a municipis amb població inferior a 20.000 habitants.

“Volem ser útils. I la Diputació és una institució el fonament de la qual és ser útil als pobles. És urgent que s'habiliten mesures que atenguen majors i dependents amb caràcter professional. Especialment en aquells pobles d'interior on no existeix un Servei d'Atenció Domiciliària i s'actua de manera voluntària i altruista per a garantir que aquesta població de risc està atesa”.

Elena Vicente-Ruiz, diputada provincial del PP, ha fet una crida al PSPV i a Compromís perquè “posen a la Diputació al servei de la nostra província. Hi ha recursos, sobrats, més de 50 milions d'euros. És el moment d'emprar-los en els nostres veïns, especialment els més vulnerables, perquè l'atenció domiciliària no és només sanitària, sinó també de compres d'aliments de primera necessitat, fàrmacs o qualsevol altra prestació que els urgisca”.

En aquest sentit, ha explicat la diputada provincial, “no hi ha un minut que perdre. Cada dia es multipliquen els casos i com a institució pública, s'han d'habilitar les mesures oportunes per a intentar evitar els contagis i garantir les ajudes”. “Dia que passa, no es recupera”.

Per aquest motiu, ha assenyalat la diputada provincial, “és el moment de treballar per i per als nostres veïns. Perquè és a ells als quals ens devem i aqueixa herència que PSPV i Compromís han rebut ha d'anar, de manera directa i eficaç, a atendre als qui més ens necessiten. Ens tindran sempre que vulguen esforçar-se per treballar per aquesta província única que en aquests moments està clamant ajuda a través d'alcaldes i alcaldesses que exigeixen la màxima diligència i implicació”.

Pujar