elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs defensa en el ple de la Diputació un pla de vacunació clar, efectiu i coordinat

Cs defensa en el ple de la Diputació un pla de vacunació clar, efectiu i coordinat
  • Cristina Fernández critica que "les tensions del Botànic afecten a la gestió sanitària"

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació Provincial de Castelló, Cristina Fernández, ha defensat en el ple de l'Administració "un pla de vacunació clar, efectiu i coordinat en tot el territori". "Els experts insisteixen que el ritme continua sent lent i que cal posar tots els esforços i recursos disponibles en això", ha expressat la diputada. En aquest sentit, la diputada ha traslladat que "no es tracta de ser els primers, es tracta de ser eficaços si de veritat volem arribar a la immunitat de ramat aquest 2021 i hui dia, per exemple, a la província només s'han vacunat a 11.000 persones d'una població de 570.000". "No tenim un calendari clar i precís perquè el Govern central s'ha llavat les mans", ha afegit Fernández.            

Sobre la proposta de Cs sobre la reducció de la tarifa de la llum, la portaveu ha agraït "el la coherència i la valentia del PSPV votant a favor dels castellonencs i no del seu partit, igual que a la resta de formacions el suport per a defensar que cap veí es quede sense llum o calefacció perquè no li la puga costejar". Amb la pujada de la llum en un 30 per cent i la negativa a rebaixar l'IVA com a solució immediata, el Govern central està incomplint el que va prometre des de l'oposició", ha explicat Fernández, postil·lant que "les mentides, com s'ha demostrat, tenen les potes molt curtes".  

Pel que respecta a la proposta sobre la millora de l'Atenció Primària, Fernández ha subratllat que "des de Cs ja ho demanem en el ple d'octubre i l'equip de Govern assegura que ja s'estaven fent coses". "A la vista està, que no s'estava fent res i que tampoc han fet res en cinc de Botànic, perquè els centres de salut encara estan més col·lapsats per la tercera ona, segueixen sense personal i els metges demanant als castellonencs que no vagen si no és imprescindible", ha assegurat la diputada, qui ha lamentat que "Compromís critique als seus companys del Consell però no s'atrevisca a reprovar les seues accions per a no complicar tampoc les seues relacions amb el seu soci de Diputació, mentre el PSPV per part seua, continua vivint en el món de yupi i considera que tot funciona d'allò més bé". "No pot ser que la tensió i el cacau del Botànic l'estiguem pagant tots els castellonencs i valencians en plena pandèmia", ha sentenciat la diputada.     

Quant a la incorporació del servei d'infermeria escolar, el diputat provincial Domingo Vicent ha lamentat que "Conselleria seguisca sense assumir les seues competències i es negue a implantar aquesta figura, quan amb la Covid-19 s'ha demostrat que és encara més necessària". 

Així mateix, Vicent ha insistit "a dotar de més flexibilitat al pla 135, a través de la plurianualitat de les inversions perquè sense infraestructures no hi ha futur". "Però per a Cs, a més de finançament, fa falta una estratègia, un objectiu i un control del compliment, per això proposem constituir una Mesa de Repoblació que vaja més enllà d'una legislatura en la qual es plantege una prova pilot en una zona delimitada i amb un calendari d'actuacions, marcant uns objectius mesurables i una avaluació dels mateixos per a saber si aquesta ha funcionat o no i poder aplicar-la a altres zones", ha detallat el diputat, qui ha postil·lat que "es tracta que la Diputació faça un pas avant i no sols es quede en el seu paper de cooperar i coordinar".           

Finalment, sobre l'aprovació per a ajudes del temporal de Filomena "major diligència i eficàcia per al lliurament d'ajudes i que no passe com amb 'Gloria', la tramitació de les quals es va dilatar quasi un any".

Pujar