elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Coves de Vinromà és una de les zones triades per a assentar empreses emergents i tecnològiques a través del Centre Territorial d'Innovació i Desenvolupament d'Orpesa

Les Coves de Vinromà és una de les zones triades per a assentar empreses emergents i tecnològiques a través del Centre Territorial d'Innovació i Desenvolupament d'Orpesa
  • El CTI+D promourà l'emprenedoria en zones com les Coves de Vinromà

Els Coves de Virnomà ha sigut una de les zones triades pel Centre Territorial d'Innovació i Desenvolupament d'Orpesa (CTI+D Orpesa) per a l'assentament d'empreses emergents a través d'un pla d'acció encaminat a desenvolupar l'economia en la zona de la costa i interior de Castelló, tal com es va presentar en la reunió celebrada divendres passat, 17 de juliol.

Entre les línies d'acció d'aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament d'Orpesa però amb un àmbit d'influència comarcal, destaca la promoció de l'emprenedoria, la creació d'empreses emergents i empreses de base tecnològica que puguen situar-se en zones de l'interior com Les Coves de Vinromà i en regions del litoral com Orpesa. Una de les metes és fomentar el desenvolupament de l'Aeroport de Castelló com un centre d'innovació a través de la investigació i la internacionalització. Grups d'inversió i empreses, grups de mentorización com SECOT i el parc tecnològic Espaitec de la Universitat Jaume I formen part també dels pilars en els quals es recolza aquesta línia del projecte.

Entre les accions a desenvolupar, el Centre Territorial d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic (CTI+D) preveu dissenyar el projecte de creació d'un Centre Tecnològic amb capacitat de recerca i desenvolupament denous materials i noves tecnologies de processament. Impulsar la innovacióen productes i processos amb menor impacte mediambiental, major estalvi energètic i de recursos hídrics, aprofitant els avantatges de l'Economia Circular.

Pujar