elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Coves de Vinromà rebrà 220.000€ de la Generalitat per a la rehabilitació de la Casa Senyorial

Les Coves de Vinromà rebrà 220.000€ de la Generalitat per a la rehabilitació de la Casa Senyorial
  • L'actuació inclou el muntatge del sistema de fontaneria i la instal·lació elèctrica entre altres treballs

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà rebrà 220.000€ de la Generalitat Valenciana en els pròxims dos anys per a continuar rehabilitant la Casa Senyorial Boix Moliner per al seu desenvolupament turístic amb una actuació que afectarà les parets, paviments i sostres, així com la fusteria, les instal·lacions elèctriques i la fontaneria.

En concret, la intervenció consistirà en el sanejament de les parets, sostres, paviment i la fusteria interior de l'edifici. Així mateix, s'adequarà la instal·lació de fontaneria als lavabos i es dotarà a l'edifici d'una adequada instal·lació elèctrica en totes les dependències. Aquests treballs es desenvoluparan a través de la concessió d'aquesta ajuda bianual de 220.000 € emmarcada en el programa Reconstruïm Pobles, que s'ha fet efectiva a través de la signatura d'un conveni amb la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que té com a objectiu impulsar la recuperació d'espais d'ús públic mitjançant actuacions urbanes.

A més, el consistori té prevista una segona actuació per a l'adequació estructural dels patis de l'edifici, amb l'objectiu de disminuir les infiltracions de les aigües pluvials i millorar l'estabilitat de les parets d'aquests patis. Per a això s'ha sol·licitat una altra subvenció, la qual s'ha resolt positivament per una quantia de 34.000 € que correspon al 85% del valor de l'obra.

L'alcaldessa del municipi, Mónica Nos, ha explicat que "la signatura d'aquest conveni és molt positiva, perquè reafirma la importància de restaurar els béns patrimonials dels nostres municipis i ens permet finalitzar la rehabilitació d'aquest emblemàtic edifici per a obrir-lo al públic".

Pujar