elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Coves de Vinromà finalitza les obres de recuperació dels safaretjos de la Font de Company

Les Coves de Vinromà finalitza les obres de recuperació dels safaretjos de la Font de Company
  • El consistori ha invertit prop de 40.000 euros en la renovació d'aquesta edificació del segle XIII l'estructura de la qual s'havia vist afectada per les fortes pluges

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha finalitzat les obres dels safaretjos de la Font de Company, actuació que ha permés recuperar aquesta edificació municipal l'estructura de la qual s'havia vist afectada per les fortes pluges.

La intervenció ha suposat la rehabilitació total dels safaretjos, de manera que s'han reforçat els murs exteriors i s'han renovat les voltes. A més d'assegurar l'estructura, els treballs també han consistit en el sanejament de la bassa dels safaretjos per a evitar filtracions, en la reparació de parets i de murs interiors.

La dotació d'il·luminació interior i exterior completa les tasques emmarcades en aquest projecte, en el qual el consistori ha invertit prop dels 40.000 euros, provinents de la partida pressupostària de les festes patronals del present any suspeses per la situació de pandèmia.

El condicionament d'aquest edifici construït en el segle XIII permetrà, de nou, recuperar el seu ús original sumant-se als safaretjos de la Font de la Vila.

L'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, ha explicat que “aquests safaretjos necessitaven una adequació urgent perquè les pluges havien afectat l'estructura, presentaven risc d'ensulsiada i portaven dècades sense condicionar-se. Amb aquesta actuació recuperem el seu ús i continuem posant en valor el patrimoni municipal”.

Pujar