elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple de les Coves de Vinromà aprova el Pla Local d'Incendis Forestals

El Ple de les Coves de Vinromà aprova el Pla Local d'Incendis Forestals
  • Aquest document tècnic disposa de l'informe favorable de la Conselleria d'Agricultura i facilita un marc d'actuació en cas d'incendis forestals

El Ple de l'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha aprovat el Pla Local d'Incendis Forestals del terme municipal amb la finalitat de disposar d'un marc d'actuació que definisca les accions tant per a previndre com per a minimitzar la magnitud d'aquest tipus de situacions.

El document ja disposa de la resolució favorable de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Agricultura i les actuacions dutes a terme per a la seua redacció estan emmarcades en l'obtenció d'una subvenció d'aquesta administració. Així mateix, el pla recull una descripció cartogràfica del terme municipal i analitza el risc d'incendis, a més de referir-se a qüestions com les àrees d'especial protecció, un inventari d'infraestructures i mitjans o diferents propostes d'actuació.

L'acord respecte als dies festius locals per a l'any vinent, que s'han fixat en el 7 de gener i el 26 de desembre, ha sigut un altre dels punts de l'ordre del dia, que també ha inclòs l'aprovació d'una modificació puntual de les Normes Subsidiàries.

Finalment, s'ha acordat l'autorització d'accés i ocupació a la Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible dels terrenys municipals per a la pròxima construcció de la rotonda en l'accés sud.

L'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha afirmat que “disposar d'un Pla Local d'Incendis significa que podrem respondre d'una manera més eficaç en cas d'incendi forestal. Per tant, amb aquesta radiografia completa del nostre terme municipal estem en millors condicions d'afrontar aquesta situació”.

Pujar