elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana prepara la volta dels festejos taurins als carrers

Arxiu
Arxiu
  • Castelló ha acollit una reunió entre el Consell, alcaldes i responsables dels festejos davant la publicació de l'última normativa que afecta aquesta mena de celebracions

MÉS FOTOS
La Comunitat Valenciana prepara la volta dels festejos taurins als carrers - (foto 2)

La Casa dels Caragols, seu de la Presidència del Consell a Castelló, ha acollit avui una jornada en la qual la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, ha reunit alcaldes i responsables de festejos taurins de la província per a abordar la situació d'aquesta mena de festejos davant la publicació de l'última normativa sanitària que afecta aquesta mena de celebracions.

A la reunió han assistit els alcaldes o alcaldesses del Castell de Vilamalefa, Càlig, Traiguera, Sant Jordi, Torre Embessora, La Llosa, Moncofa, La Serra d’Engalceràn, Culla, Xert, Begís, Vilafamés, Viver i Cabanes. A més de regidors de la Vilavella, Munten, Navaixes, Benassal, Toràs, Sogorb, la Vall d'Alba, Oropesa, la Todolella, Altura, Catí, Nules, Xilxes, Morella i Gabiel. Per la seua part hi ha hagut representació de les policies locals de Borriana, Xilxes, La Vall d’Uixò, Montanejos, Alcalà de Xivert, i Benicàssim, així com de diferents associacions taurines i juntes de festes d'altres municipis.

La directora territorial de Presidència, Eva Redondo, ha inaugurat la jornada tècnica recordant que la província de Castelló és la que més festejos celebra a Espanya. Miguel Àngel Guillén, director Territorial de Justícia, Interior i Administració Pública, ha explicat als assistents com afecta aquests festejos l'actual normativa específica aplicable en matèria COVID-19.

Segons Gallén, “La conselleria està estudiant i plantejant-se totes les possibilitats d'organització de festejos, els diferents escenaris, i per a això hem mantingut reunions amb els sectors afectats. Es tracta d'estudiar el que hi ha ara i també preparar-nos per al futur, per a quan la normativa sanitària permeta que es faça realitat la volta dels festejos taurins com els hem estats vivint sempre en aquesta comunitat”.

Estefanía Lleixá, Tècnica d'Espectacles i Establiments Públics de la Direcció Territorial de Castelló, ha parlat sobre els aspectes tècnics del recinte taurí. Per part seua, Javier Belenguer, Policia Local de Vall d'Uixó ha dissertat sobre la figura del Director del Festeig en temps de pandèmia. Finalment, Javier Bueno, Sotsinspector de l'O.C.N.P. adscrita a la Generalitat s'ha referit a “La Inspecció de la Policia Autonòmica: aspectes a destacar”.

La jornada ha conclòs amb una taula redona amb la participació dels assistents.

Pujar