30 de novembre de 2020 30/11/20

Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa

Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa - (foto 1)
  • Els col·lectius de Compromís a les Comarques del Nord reivindiquen la necessitat de fer un “front comú valencià” arran dels efectes de la borrasca Glòria al litoral

MÉS FOTOS
Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa - (foto 2)
Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa - (foto 3)
Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa - (foto 4)
Compromís reclama solucions sostenibles i adaptades a la nova realitat climàtica a les localitats de costa - (foto 5)

Les i els portaveus de Compromís a les localitats de costa de la circumscripció de Castelló han emés un comunicat amb el portaveu de la coalició valencianista a la Diputació, Ignasi Garcia, en què mostren la seua preocupació per "la brutalitat d'episodis atmosfèrics com la borrasca Glòria, que cada vegada són més freqüents a causa d’una evident crisi climàtica".

Per això, reclamen a les institucions “solucions sostenibles en el temps i adequades al nou paradigma climàtic”. Concretament, reivindiquen al nou govern central la inclusió d’inversions de protecció del litoral en els propers Pressupostos Generals de l’Estat. En eixe sentit, han assenyalat que “és el moment de lluitar en un front comú valencià per protegir i regenerar la nostra costa. L’emergència climàtica no entén de colors polítics i necessitem unir-nos en aquest propòsit per fer-lo possible”.

Per la seua banda, Garcia ha recalcat que "tal com han manifestat els companys i companyes dels col·lectius, cal coordinar les peticions dels pobles i trobar solucions a llarg termini, ja que la freqüència dels temporals marítims ja no permet reconstruccions superficials dels passejos que es tornen a destruir al cap de pocs mesos. No necessitem més pedaços estètics, sinó infraestructures adients als nous temps”. I ha conclòs: “ja hem comprovat que quan anem totes les formacions de la mà, aconseguim fites com la de l'alliberament de l'AP-7. Cal que ara ens unim pel repte climàtic".

 

Pujar