elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís porta a les Corts una proposta per a implantar un model de transport a demanda a l'interior

  • Bachero: “Aquest model, que ja s'aplica amb èxit en altres autonomies poc poblades, reforçarà les polítiques contra el despoblament i millorarà la qualitat de vida i la connectivitat de l'interior”

Compromís ha elevat a les Corts Valencianes una proposta per a implementar un model de transport a demanda en les zones d'interior del nostre territori amb l'objectiu de millorar l'accés al transport i la mobilitat dels habitants de l'interior. Així ho ha anunciat la diputada de Compromís Belén Bachero, impulsora de la iniciativa, qui ha detallat que “es requereixen mesures que millorin la qualitat de vida dels habitants de l'interior i facilitin el seu mobilitat i l'accés als serveis bàsics que, mancant polítiques d'infraestructures i serveis a l'interior encara molt incipients, es concentren majoritàriament en les zones de cosa”. Per això, per a “millorar les oportunitats de l'interior es requereix implementar serveis de transport rural, a demanda, que presten un servei als xicotets municipis municipis de Castelló, València i Alacant”.

Per a això, la proposta de Compromís passa per diversos punts. El primer, “agilitar la implantació del mapa concessional, que permeta incrementar notablement la mobilitat en les zones rurals i que incloga el transport a demanda en els seus projectes de servei púbic”. A més, Compromís reclama que “l'estudi de solucions de transport en taxi per a àries de trànsit feble que està realitzant la Conselleria de Política Territorial analitze també les alternatives de transport complementàries al mapa concessional, és a dir, que plantege alternatives per a col·lectius amb necessitats específiques amb mobilitat reduïda...”.

La iniciativa presentada per Bachero recull la necessitat que “aquest sistema de transport a demanda tingui en consideració tant la connexió intraterritorial com extraterritorial d'aquestes comarques d'interior, és a dir, que inclogui solucions de millora en les connexions intracomarcals i també amb les connexions cap al litoral, però també la connexió amb comarques d'interior veïnes”.
Bachero ha subratllat que “considerem que aquesta iniciativa és essencial per a reforçar les polítiques contra la despoblació que està realitzant el Consell”. Així mateix, la diputada de Compromís i responsable d'Infraestructures del grup parlamentari ha recordat que “el sistema de transport a demanda no és una utopia, sinó que és un model que es ve aplicant amb èxit en altres autonomies i territoris poc poblats i, adaptant-ho a les necessitats del nostre territori, suposaria un avanç importantíssim per al manteniment de la població a l'interior i per a la millora de la seva qualitat de vida”.

Pujar