elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana que es repose la línia de subvencions directes de la Diputació per a la lluita contra els mosquits

    Compromís ha demanat a la Diputació que restablisca la línia d'ajudes directes als ajuntaments per a la lluita contra els mosquits, "unes subvencions que redunden en benefici d'un dels sectors més importants de l'economia de Castelló com és el turístic", segons ha dit el seu portaveu a la institució provincial, Xavier Trenco.

    Trenco va fer aquesta proposta a la comissió de Creixement Econòmic. El diputat ha recordat que aquestes subvencions estaven incloses en el Pla Provincial contra les Plagues de Mosquits, però es van eliminar ja que amb l'aprovació del Pla Castelló 135 de la Diputació, moltes van quedar anul·lades. El citat pla "si bé dota de més llibertat i autonomia als ajuntaments en la gestió dels recursos, i això és positiu, relega a un segon pla la línia d'acció enfront d'aquestes plagues".

    Segons Trenco, "és possible que hi haja ajuntaments que s'obliden de demanar les ajudes a través del Pla Castelló 135 i es troben amb que no han previst destinar partides a la lluita contra aquests insectes mentre que el poble del costat sí que ho ha fet. Però, lamentablement, els mosquits acabaran per afectar els dos municipis". A més, i el que té més importància per Trenco, "correm el perill que es perda el treball de coordinació i els estudis que s'ha fet en aquests últims quatre anys", en referència a l'assessorament que han prestat els tècnics mediambientals als ajuntaments perquè es posessen en marxa contractes de manteniment i prevenció i protocols d'actuació en cas de plagues.

    Davant aquesta problemàtica, Trenco ha afirmat que "hem de seguir treballant ja que amb l'augment de les temperatures proliferen aquests insectes. No podem oblidar l'efecte que tenen en la salut i el benestar dels nostres veïns i més sobre el turisme, sector clau de creixement de la nostra província ".

    Pujar