4 de desembre de 2020 4/12/20

Compromís demana enfortir les estructures democràtiques de proximitat enfront de la crisi del Covid-19

Compromís demana enfortir les estructures democràtiques de proximitat enfront de la crisi del Covid-19 - (foto 1)

    El grup Compromís a la Diputació de Castelló valora la “importància històrica” del primer plenari telemàtic que la institució supramunicipal celebrarà el pròxim dimarts 7 d’abril. “L’equip de govern a la Diputació ha sabut adaptar-se ràpidament a aquesta situació excepcional perquè entén que els processos de decisió democràtica no poden esperar i que la ciutadania de les nostres comarques necessita respostes institucionals àgils”. Així ho ha manifestat el portaveu de la coalició valencianista, Ignasi Garcia, qui considera que “la paralització causada per la pandèmia del Covid-19 només podrà pal·liar-se si enfortim les administracions de proximitat”.

    Garcia afirma que la Diputació està donant una “resposta adequada al moment que estem vivint”, ja que “estem assegurant els serveis bàsics als municipis més vulnerables, tant pel que fa a l’assistència social com també en qüestions de primera necessitat com ho són l'abastament i cloració d’aigua potable, el tractament d’aigües residuals i la recollida de brossa”.

    En eixe sentit, el portaveu valencianista ha manifestat que “aquesta crisi ha deixat palesa la necessitat de sostenir uns serveis públics forts que mantinguen la cohesió social” perquè “en aquests moments difícils, la seguretat no es mesura tant en denúncies per desobediència com en el nombre de persones a qui les institucions podem garantir-li els drets essencials”.

    Igualment, el representant de Compromís a la Diputació de Castelló ha demanat “lleialtat” a l’oposició, donat que “és important que la ciutadania perceba que la democràcia i les administracions de proximitat segueixen funcionant “en situacions excepcionals com la causada per la pandèmia del coronavirus.

    Pujar