elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís celebra la continuïtat del projecte de rehabilitació del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa

  • L’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, espera que el proper any acaben unes obres necessàries encara que «amb retards»

L’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, ha valorat positivament la continuïtat del projecte de rehabilitació del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa que comptarà amb 881.563 euros de la Diputació per a les obres que es duen a terme durant el 2023, i que «són l’inici d’una rehabilitació necessària per al patrimoni valencià, i també, per a l’economia de l’interior de les comarques de Castelló», ha assegurat l’alcalde.

«No parlem d’una qüestió política, sinó que es tracta d’una qüestió patrimonial i històrica de tot el nostre territori», i que, a més a més, «va a reactivar un lloc únic, que fins al moment havia estat abandonat», ha detallat Alcón, que reivindica «més celeritat en les obres, ja que han sofert retards, que esperem aquest proper any es solucionen en el fi de les obres». Cal recordar que la inversió del conveni provincial és de dos milions d’euros. Les actuacions es basen a rehabilitar l'edifici que es convertirà en alberg de visitants amb servei de restauració cafeteria, i que comptarà amb 11 habitacions d'hostatgeria amb una capacitat de 46 places.

El portaveu de Compromís a la Diputació, David Guardiola, ha recordat que la proposta de conveni per a la rehabilitació patrimonial del plenari provincial arriba d’una proposta de l’anterior conseller de Cultura, Vicent Marzà, i per això celebrem que continue el camí que s’havia marcat.

Cal recorda, que va ser «l'últim ple del Consell del govern valencià el que va aprovar una pròrroga del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i Esport i la diòcesi de Segorbe-Castelló, per a la rehabilitació i la restauració del conjunt patrimonial del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa».

El santuari de Sant Joan de Penyagolosa va ser declarat BIC i monument historicoartístic en 1979, és un dels focus d'atracció més importants de l'interior de les comarques de Castelló. Este santuari està format per un conjunt d'edificacions de finals del segle XIV. El nucli principal data de la segona meitat del segle XVI, mentre que l'església actual va ser edificada en el segle XVIII.

 

Pujar