4 de desembre de 2020 4/12/20

Compromís Alto Mijares reclama més mitjans i inversions per a lluitar contra la despoblació rural

    Compromís Alto Mijares reclama més mitjans per a lluitar contra els dos problemes més greus que pateixen els municipis de la Comarca, la despoblació i l'envelliment. Participació ciutadana, atenció personalitzada per a cada municipi segons la seua realitat, eines per a poder desenvolupar-se i viure amb dignitat, protecció al medi ambient i unes infraestructures dignes, són entre unes altres, les peticions de la coalició.

    El representant de Compromís en la comarca, Salvador Gallur, ha mostrat la seua preocupació per "les mesures que pretén implementar la Diputació de Castelló, que recordem, va a invertir 30 milions d'euros, però que no tenen concreció detallada, més enllà de subvencionar la natalitat o el pla wifi 135, però sense entrar al fons de la qüestió, que seria el foment de l'arrelament en els pobles, perquè els pocs joves que queden no abandonen l'interior".

    "Som coneixedors de les nostres pròpies realitats, però sense una participació ciutadana individual per població, haurem de conformar-nos amb ser llocs de descans vacacional dels que es van anar, sense aspirar a poc més que a rebre una almoina per reformar una casa que solament utilitzarem de forma esporàdica durant les nostres vacances", ha incidit Gallur.

    Per a finalitzar, el representant comarcal de la coalició ha declarat, "no hem de caure en els mateixos errors del passat, que van portar a repartir subvencions destinades únicament a la subsistència d'unes poques localitats, que van ajudar a crear una xarxa clientelar que pretenia perpetuar el poder de la Diputació sobre els xicotets municipis. En ple segle XXI necessitem superar el repartiment de la misèria i ja és hora d'afrontar els problemes reals dels nostres pobles, fomentant l'ocupació, apostant pel medi ambient i la sostenibilitat i amb plans de manteniment i millora de les infraestructures existents".

    Pujar