elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La companyia Teatro de Che y Moche obri la XXIX Mostra de Teatre Reclam al Paranimf de l’UJI amb «Réquiem por un campesino español»

    La vint-i-novena edició de la Mostra de Teatre Reclam s’inaugura divendres 29 d’octubre al Paranimf de la Universitat Jaume I amb l’espectacle Réquiem por un campesino español, de la companyia Teatro Che y Moche, una adaptació de l’obra universal de l’autor aragonès Ramón J. Sender l’any del 120 aniversari del seu naixement.

    Réquiem por un campesino español és una gran història d’amistat truncada, una peripècia metafòrica que sintetitza la Guerra Civil espanyola. L’estiu de 1937 ha passat un any des de la mort de Paco el del Molino i Mossèn Millán, el capellà que el va batejar, el va casar i li va donar l’extremunció, celebra una missa de rèquiem per l’ànima del xic.

    Passat i present serpentegen pel cos i la ment dels personatges de l’obra, en una Espanya no tan llunyana. Mossèn Millán i Paco el del Molino són paradigmes de dos mons enfrontats on el dolor i la culpa al costat de l’amor per la vida potser són, a través de la paraula, capaces de dur a la redempció. 

    Pujar