20 d’octubre de 2019 20/10/19

Climent destaca la importància de les mesures que fomenten l'ocupació en els municipis d'interior per a combatre el despoblament

Climent destaca la importància de les mesures que fomenten l'ocupació en els municipis d'interior per a combatre el despoblament - (foto 1)
  • El conseller ha visitat Cirat, al que Labora ha concedit entre 2015 I 2019 ajudes per al foment de l'ocupació per valor de 332.868 euros, que han permés la contractació de 32 persones

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat "la necessitat d'abordar el problema de la desocupació des d'una perspectiva local i, així, la importància de seguir augmentant les mesures que fomenten l'ocupació en els municipis, així com la col·laboració amb les ADLs per a general treball per tot el territori, especialment en les zones d'interior afectades pel despoblament".

Rafa Climent ha visitat el municipi de Cirat i ha aprofitat per a recordar les ajudes que ha rebut aquesta localitat del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora). Així, des de 2015 Cirat s'ha beneficiat de 332.868 euros en diferents subvencions de foment de l'ocupació.

El titular d'Economia Sostenible ha afegit que "el despoblament és un greu problema per a poblacions com Cirat on s'ha de buscar algun tipus d'empresa que puga instaurar-se a la població i siga tractora d'altres sectors per poder generar llocs de treball i ahí treballarem conjuntament les dues administracions"

El responsable d'Economia Sostenible ha destacat l'augment de la inversió del Consell en aquest municipi en ajudes a l'ocupació que s'ha multiplicat per sis passant dels 13.536€ en 2015 a 89.000€ en 2018 el que posa de manifest, segons el conseller "l'aposta del Servei Valencià d'Ocupació i la Conselleria d'Economia Sostenible per les accions del foment de l'ocupació".

«Al llarg de la legislatura, s'han destinat més de 5,3 milions d'euros en ajudes al foment de l'ocupació a la comarca de l'Alt Millars», ha recordat Climent. «Entre aquestes subvencions destaquen les destinades a la contractació de joves, qualificats I no qualificats, en el marc del programa Avalem Joves, I per a la contractació de persones desocupades de llarga duració, així com pertanyents a col·lectius vulnerables, mitjançant Avalem Experiència».

Així, Climent ha senyalat que, gràcies a aquestes ajudes, 402 persones de la comarca de l'Alt Millars han trobat una oportunitat laboral, 32 en la localitat de Cirat.

Per una altra banda, Rafa Climent ha recordat que "a més, des de Labora s'estan oferint orientadors laborals a disposició dels ajuntaments" I s'ha compromés a "seguir donant suport als Pactes Territorials per l'Ocupació, que tan bons resultats han donat en l'anterior legislatura".

Avalem Comerç Rural

Durant la reunió mantinguda amb l'alcalde de Cirat, el titular d'Economia Sostenible ha recordat les ajudes 'Avalem Comerç Rural' destinades a comerços ubicats en municipis de menys de mil habitants en la Comunitat Valenciana. Les ajudes donen suport a les inversions en equipament comercial, incloent-hi així la utilització d'aplicacions informàtiques I el foment del comerç electrònic.

ocultar
Climent destaca la importància de les mesures que fomenten l'ocupació en els municipis d'interior per a combatre el despoblament
Pujar