elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Climent anuncia un programa de suport a les transformacions empresarials en cooperativa perquè empreses en situació de fallida puguen ser recuperades pels treballadors

Climent anuncia un programa de suport a les transformacions empresarials en cooperativa perquè empreses en situació de fallida puguen ser recuperades pels treballadors
  • El conseller ha visitat "Quesos de Catí", una cooperativa que va néixer després de la fallida d'una societat agrària de transformació i ara exporta a tot el món

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha anunciat que un dels compromisos en aquest Seminari d'Estiu de Consell, serà la posada en marxa del programa "Salva a la teua empresa", un programa de suport a les transformacions empresarials en cooperativa o en societats anònimes laborals, que pretén promoure fórmules cooperatives per a l'emprenedoria i per a que empreses en situació de fallida puguen ser recuperades pels treballadors i treballadores.

Climent ha fet aquestes declaracions durant la visita a la cooperativa "Quesos de Catí", prèvia al Seminari d'Estiu que el Consell celebra a Benassal. Abans de la visita ha estat rebut per l'alcalde de Catí, Pablo Roig, i el vicealcalde d'aquesta localitat.

"Quesos de Catí" originàriament era una societat agrària de transformació, que va patir una situació de fallida i que es va reconvertir en cooperativa. Ara compta amb cinc socis, dues granges associades i 28 treballadors (el 90 per cent dones). Fabrica més de 40 tipus de formatge i exporta a totes les parts de món, entre elles els EUA i Austràlia. També subministra a 25 botigues de COARVAL i a grans superfícies comercials com Consum .

Climent ha destacat que "és un exemple de com una empresa, a través del model cooperatiu s'ha salvat i s'ha expandit".

Actualment l'activitat econòmica de Catí es centra en la ramaderia, amb una fàbrica de pinsos, un escorxador de conills, una fàbrica de formatges i altres activitats com la de la planta embotelladora i la fabricació de mobles. Catí, a més, posseeix un notable atractiu medieval.

El conseller ha manifestat que "en l'àmbit agroalimentari les cooperatives són clau per a la vertebració del nostre territori, la dinamització econòmica i la creació d'ocupació a les zones rurals, ja que són sovint les úniques empreses ubicades en aquestes zones".

Per això, "quan es compra un formatge de Catí, a més d'adquirir un producte d'origen, elaborat de forma artesanal i tradicional, sa i de qualitat, s'està contribuint al manteniment d'aquesta població i d'una activitat econòmica sostenible d'aquest territori natural ", ha ressaltat Climent.

Pujar