20 de setembre de 2020 20/9/20

Ciutadans demana a Pepe Martí aclarir què va a fer amb el Centre d'Acolliment de Penyeta Roja

Ciutadans demana a Pepe Martí aclarir què va a fer amb el Centre d'Acolliment de Penyeta Roja - (foto 1)
  • La portaveu, Cristina Fernández, lamenta "la incertesa en la qual estan sumits els treballadors del centre"

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de Castelló, Cristina Fernández, ha lamentat que "el President, Pepe Martí, haja visitat aquesta setmana el Complex de Penyeta Roja sense aclarir el futur del Centre d'Acolliment". "En Cs volem saber si el Govern provincial està d'acord amb el model ‘d’acolliment familiar' que en 2017 pretenia promoure Oltra i que suposaria el tancament de tots els centres de menors de la Comunitat Valenciana", ha manifestat la diputada, qui ha recordat que "segons les paraules de la Vicepresidenta del Consell, la nostra província anava a ser pionera en la implantació d'aquest model, no obstant això hui dia es continuen rebent menors en Penyeta malgrat comptar cada vegada amb menys personal i tampoc tindre l'acreditació corresponent". "Els treballadors viuen en una incertesa constant i mereixen saber quins són els plans de l'Executiu socialista, és a dir, si pensen tancar o no el centre", ha manifestat la diputada, qui ha postil·lat que "dos anys sense resposta ja és massa temps d'espera i des de Cs el que volem és un centre a ple rendiment".

En aquest sentit, Fernández ha recordat que "en el cas que es tanque, aquests funcionaris haurien de ser reubicats en l'Administració provincial el que podria desembocar en més problemes per a la casa". "Si, per contra, el Govern provincial opta per seguir avant el primer que haurien de fer és dotar de major personal al centre, així com millorar les seues infraestructures per a facilitar el treball dels professionals", ha subratllat la portaveu.

Finalment, Fernández ha desitjat que "a més de visites de rigor, el President done respostes contundents a treballadors, pares i, en definitiva, a la societat castellonenca".

Pujar