21 de gener de 2021 21/1/21

Un centre educatiu de La Roda portarà el nom de Purificación Escribano en homenatge a la professora de l’UJI

Un centre educatiu de La Roda portarà el nom de Purificación Escribano en homenatge a la professora de l’UJI - (foto 1)

    El CEIP José Antonio de La Roda, municipi de la província d’Albacete, canviarà la seua denominació per la de CEIP Purificación Escribano López, en homenatge a la científica rodense i catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat Jaume I de Castelló. El canvi de nom ha estat aprovat recentment pel consell escolar del centre educatiu per donar a conèixer la seua gran contribució en el terreny de la ciència i l’àmbit acadèmic.

    Aquest canvi va ser anunciat conjuntament per la regidora municipal d’educació, Emma Escribano, i l’alcalde d’aquest municipi, Juan Ramón Amores, que va explicar que el canvi es farà efectiu durant el transcurs del proper ple del Consistori.

    Purificación Escribano (1953-2011) a més de científica i professora a l’UJI, va estar una gran lluitadora en favor de feminisme, pels drets de la dona i per la igualtat i la justícia social, compromís que la va impulsar a fundar el Seminari d’Investigacions Feministes i de Gènere de l’UJI. Doctora en ciències químiques per la Universitat de València i catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat Jaume I de Castelló, va participar en mig centenar de projectes i va publicar més de cent articles sobre les seues matèries d’investigació, a destacar l’Enciclopèdia Ceràmica. A banda de la seua carrera com a investigadora i professora, va dirigir el Centre Universitari de Castelló (CUC) entre 1987 i 1989, i va esdevindre una de les protagonistes en el procés de creació de la Universitat Jaume I de Castelló, el 1991. Va ser vicerectora d’Investigació d’aquesta universitat entre el 1992 i el 1993.

    Pujar