elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La castellonenca Carmen Ramos rep el premi Reina Sofia de l'Esport

La castellonenca Carmen Ramos rep el premi Reina Sofia de l'Esport
  • La benicense ha sigut premiada pel seu gest de joc net esportiu amb una rival

L'esportista castellonenca Carmen Ramos ha rebut de mans dels Reis el Premi Reina Sofia, amb el qual es reconeix a la persona o entitat que més haja destacat durant l'any per un gest especialment rellevant de noblesa o joc net en la pràctica esportiva, o que haja prestat una contribució especial a l'erradicació de la violència en l'esport.

En aquest cas, la benicense ha optat al premi pel gest de joc net esportiu que va tenir amb una rival, María Vicente, a la qual va fer de llebre en el seu intent de batre el rècord d'Espanya d'heptatló, que posseïa la mateixa Ramos.

Ramos va explicar a elperiodic.com que havia suposat “una gran il·lusió” saber que anava a obtenir aquest reconeixement per intentar ajudar una rival a superar el seu propi rècord en atletisme.

Premis Nacionals de l'Esport

Els Premis Nacionals de l'Esport 2019 els han lliurats el rei Felip i la reina Letizia en el Palau Real del Marró, convocats anualment el Consell Superior d'Esport i suspesos dos anys per la pandèmia.

Durant l'acte, Les seues Majestats els Reis van estar acompanyats per la ministra de Defensa, Margarita Robles; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Octavi Iceta; la delegada del Govern en la Comunitat de Madrid, María de les Mercès González; el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez; el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda, entre altres personalitats.

El Premi Nacional de l'Esport Extraordinari de l'any 2020 es va atorgar a aquells esportistes que, des dels seus llocs de treball en primera línia de la lluita contra el Covid-19, van lliurar el millor de si mateixos, traslladant els millors valors de l'esport a la batalla contra la pandèmia.

Si bé els Premis Nacionals de l'Esport reflecteixen el reconeixement de persones i entitats que contribueixen de forma destacada a impulsar o difondre l'activitat fisicoesportiva, cal recordar que 2020 va ser un any especial.

Un any en què es van cancel·lar pràcticament tots els esdeveniments esportius i competicions, es van ajornar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio i es va limitar durant molts mesos la pràctica esportiva, fins i tot la individual.

Van acudir a rebre el Premi Nacional de l'Esport Extraordinari 2020, el piragüista i policia Saul Craviotto; l'atleta i mèdic Susana Rodríguez; l'esportista de salvament i socorrisme i infermera, Isabel Costa; el piragüista i soldat Carlos Arévalo i el corredor de Trail i Guàrdia Civil, Luis Alberto Hernando.

Els guardonats corresponents a l'any 2019, a més de Carmen Ramos són:

Premie Rei Felip. Per a premiar a l'esportista espanyol que més s'haja distingit durant l'any en la seua actuació esportiva, tant a nivell nacional com internacional a Ricky Rubio, que aqueix any es va proclamar campió del món amb la selecció espanyola i va ser triat MVP del torneig.

Premie Reina Letizia. Per a premiar a l'esportista espanyola que més s'haja distingit durant l'any en la seua actuació esportiva, tant a nivell nacional com internacional a Claudia Galícia, campiona d'Espanya de ciclisme de muntanya i de marató BTT.

Premie Rei Joan Carles. Per a premiar a l'esportista masculí o femení que pels resultats obtinguts durant l'any hagen suposat la revelació més significativa del panorama esportiu a l'atleta paralímpica Adiaratou Iglesias, després que en 2019 aconseguira dues medalles de plata en els Mundials d'atletisme adaptat.

Premie Princesa Leonor. Per a premiar al/l'esportista menor de 18 anys, que més haja destacat durant l'any per la seua progressió esportiva a la nadadora Alba Vázquez, or i plata en els Mundials júnior de 2019 als 17 anys.

Premie Infanta Sofía. Per a premiar a la persona o entitat que per la seua pròpia actuació esportiva o pel foment de l'activitat d'uns altres haja destacat especialment en la difusió i millora de l'activitat esportiva entre els discapacitats físics, psíquics o sensorials a RTVE per la difusió de l'activitat esportiva entre els discapacitats físics, psíquics o sensorials

Trofeu Comunitat Iberoamericana. Per a premiar a l'esportista iberoamericà que més haja destacat durant l'any en les seues activitats esportives internacionals al jugador brasiler de futbol sala Carlos Wagner Gularte Filho, ‘Ferrao’, triat millor del món en 2019.

Copa Baró de Güell. Per a premiar a equips o seleccions nacionals que més hagen destacat per la seua actuació esportiva durant l'any a les seleccions masculina i femenina de bàsquet, aqueix any campiones del món i d'Europa, respectivament.

Copa Stadium. Per a premiar a la persona o entitat que haja destacat per la seua especial contribució durant l'any a tasques de promoció i foment de l'esport per al Consell Superior d'Esport Militar, per la seua especial contribució durant l'any a tasques de promoció i foment de l'esport.

Premie Consell Superior d'Esports. Per a premiar a l'Entitat Local Espanyola que més haja destacat durant l'any per les seues iniciatives per al foment de l'esport, siga en la promoció i organització d'activitats, o bé en la dotació d'instal·lacions esportives a l'Ajuntament d'Azuqueca d'Henares (Guadalajara).

Trofeu Joaquín Blume. Per a premiar a la Universitat o Centre Escolar que s'haja distingit especialment durant l'any per la seua labor de promoció i foment de l'esport a la Rafa Nadal Academy.

Premi Nacional a les Arts i les Ciències Aplicades a l'Esport. Per a premiar al professional que en l'exercici de la seua activitat haja destacat per una obra o haja contribuït a impulsar o difondre l'activitat fisicoesportiva de manera singular o al llarg de la seua vida professional al Llibre blanc de l'Esport de Persones amb Discapacitat a Espanya.

Premi Nacional Francisco Fernández Ochoa. Per a premiar la trajectòria d'una vida lliurada, de manera notòria, a la pràctica, organització, direcció, promoció i desenvolupament de l'esport per a Emiliano Rodríguez i Lolo Sainz.

Pujar