elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló registra dos nous brots a l'Alcora i Ribera de Cabanes

Castelló registra dos nous brots a l'Alcora i Ribera de Cabanes
  • La província ha sumat quinze nous casos de coronavirus a un sol dia per aquests brots vinculats a l'àmbit familiar i social

La província de Castelló ha registrat aquest divendres dos nous brots de coronavirus a l'Alcora i Ribera de Cabanes. Així ho ha confirmat la Conselleria de Sanitat en un comunicat en el qual detall que el brot de la Ribera de Cabanes són quatre casos per contacte social mentre que el de l'Alcora són tres casos vinculats a l'àmbit familiar. La província suma quinze nous casos en un dia.

Aquests brots els coneixem en una jornada en la qual la Comunitat Valenciana ha registrat 117 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.451 persones. Rècord de nous contagis, quatre nous brots i creixen el rebrot de Gandia amb trenta positius més i el de Santa Pola amb sis casos més.

Així, relatiu al brot de Gandia, després de l'estudi de contactes realitzats en els tres últims dies, cal sumar 30 nous positius, per la qual cosa el total ascendeix a 114.

A Santa Pola, de les 408 proves analitzades, s'han descartat com a negatives 402. De moment, només 6 positius. Per tant, en el brot de Santa Pola relacionat amb l'oci nocturn hi ha, fins al moment, 24 casos positius.

Respecte a la província de Castelló, des que va esclatar la pandèmia el total de casos és de 1.734 i el de morts, 227. A més, en aquests moments hi ha 13 persones ingressades en hospitals castellonencs, cap d'ells en UCI. Cal ressaltar també que hi ha una residència de majors de Castelló amb un brot de coronavirus.

“La irresponsabilitat d'uns pocs ens afecta a tots”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un nou missatge de prudència: “No podem baixar la guàrdia. la irresponsabilitat d'uns pocs ens afecta a tots”, apunta. En aquest sentit, ha insistit que “hem de continuar complint amb les mesures d'higiene i protecció, però sobretot hem de pensar que el risc de contagi continua i la millor prevenció és la distància social i la prudència”.

Pujar