elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Casa Senyorial de les Coves de Vinromà alberga una exposició dedicada al moble corbat valencià

La Casa Senyorial de les Coves de Vinromà alberga una exposició dedicada al moble corbat valencià
  • La mostra alberga una selecció de peces com a balancins, cadires o penja-robes fabricats a València entre 1900 i 1936

La Casa Senyorial Boix Moliner de les Coves de Vinromà alberga l'exposició “Moble corbat valencià (1900-1936)”, una mostra organitzada per l'Ajuntament de la localitat, la Fundació Caixa Vinaròs, la Fundació Caixa Castelló i la Diputació de Castelló amb la qual es pretén apropar al públic les curiositats d'aquest tipus de mobiliari fabricat a València amb la tècnica de la fusta corbada calfada prèviament al vapor.

L'alcaldessa de la població, Mònica Nos, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la patrona de Fundació Caixa Vinaròs, Marian Fenollosa, el president de Fundació Caixa Castelló, Juan Antonio Llopis, i el comissari de l'exposició, Julio Vives, han estat presents en l'acte d'obertura d'aquesta exposició, que és la primera que acull la Casa Senyorial i estarà en el municipi fins al 9 de gener.

Les persones que visiten aquesta mostra trobaran una selecció de peces com a balancins, cadires o penja-robes, entre altres mobles. A més, el recorregut per l'exposició inclou un document audiovisual de 1929 de la fàbrica valenciana Ventura Feliu, un dels productors més importants de l'època seguidors de l'estil vienés.

“Obrir la Casa Senyorial amb aquesta exposició que posa en valor aquest tipus de mobles i la seua producció industrial durant el primer terç del segle XX és un autèntic luxe i una opció cultural que esperem que siga del gust de tots i totes”, ha explicat l'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos.

L'exposició pot visitar-se des d'aquest mateix cap de setmana. L'horari d'obertura al públic és de 18.00 a 20.00 hores els dissabtes i d'11.00 a 13.00 hores els diumenges.

Pujar