31 de maig de 2020 31/5/20

Canet Lo Roig projecta remodelar la plaça Nova i rehabilitar el Calvari

Canet Lo Roig projecta remodelar la plaça Nova i rehabilitar el Calvari - (foto 1)
  • Canet Lo Roig projecta remodelar la plaça Nova i rehabilitar el Calvari L'Ajuntament opta a una subvenció de la Generalitat que impulsa la regeneració d'espais urbans

MÉS FOTOS
Canet Lo Roig projecta remodelar la plaça Nova i rehabilitar el Calvari - (foto 2)

L'Ajuntament de Canet lo Roig ha presentat dos projectes a la convocatòria promoguda per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica. D'aquesta forma, el consistori opta a una subvenció que té com a objecte la regeneració d'espais urbans. En concret, les propostes presentades se centren en la remodelació de la plaça Nova i la rehabilitació i posada en valor de l'ermita del Calvari.

Respecte a la primera de les actuacions projectades, l'alcaldessa, María Ángeles Pallarés, va recordar que "la Font dels Lleons ja es va restaurar l'any passat i, de moment, està coberta amb la finalitat que entre en funcionament una vegada es remodele la plaça", "de totes maneres -va afegir l'alcaldessa- en el cas que no se'ns concedira la línia d'ajudes pressupostària per a desenvolupar l'actuació, el nostre objectiu és executar-la igualment però més endavant", va assegurar.

El projecte de remodelació de la plaça planteja un disseny de combinació de formes triangulars i serà accessible per tots els costats de l'àgora. La zona central estarà revestida de material ceràmic i incorporarà zones verdes, nou mobiliari urbà i una pèrgola, "és un disseny molt innovador i original", va apuntar Pallarés.

Quant al projecte de rehabilitació del Calvari, planteja una primera intervenció de consolidació estructural, a la qual seguirà la reparació i impermeabilització de la coberta de la capella amb acabat final en teula corba i la restauració dels carreus i revestiments exteriors i culmina amb l'execució dels treballs necessaris a l'interior de l'ermita. "L'objectiu és preservar la Capella com a espai cultural per a allotjar exposicions, concerts, conferències i altres activitats", va indicar l'alcaldessa, alhora que va recordar que l'any passat el consistori va signar amb la Diòcesi de Tortosa un conveni de cessió de l'immoble catalogat de Monument d'Interés Local del Patrimoni Cultural Valencià, però que presenta un greu estat de deterioració. "Fa anys que està tancada al públic pels continus despreniments i, de fet, està inclosa en la Llista roja de patrimoni en perill", va apuntar Pallarés, "per part nostra, acudirem a totes les vies possibles per a retornar al Calvari la seua esplendor", va concloure.

Pujar