elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Blanch: “Les xifres avalen l'èxit de l'aposta del partit socialista per una autopista lliure i gratuïta”

Blanch: “Les xifres avalen l'èxit de l'aposta del partit socialista per una autopista lliure i gratuïta”
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca que en el primer mes des que es posara en marxa la mesura “s'han complit els objectius”

“La ferma i contundent aposta del partit socialista per una AP7 lliure i gratuïta ha complit els objectius”. Amb estes paraules, el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat el balanç del primer mes de l'autopista lliure i gratuïta durant una visita l’exida de Castelló-Sud per a comprovar in situ els treballs de desmantellament dels peatges, i on ha estat acompanyat per la secretària de l'executiva federal i diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Susana Ros, la vicepresidenta general primera de l'executiva provincial i senadora socialista per Castelló Ana Edo, el vicesecretari segon de l'executiva provincial i diputat nacional del PSPV-PSOE per Castelló, Germán Renau, i el senador del PSPV-PSOE per Castelló Artemi Rallo.

Blanch ha assenyalat que les xifres “avalen este èxit” i fan de l'AP7 “una alternativa de desplaçament més segura a la N-340, a més de que s'ha ajudat a alleujar el trànsit en la CV-10”. “Així mateix, això suposa un important i valuós al·licient que millora la competitivitat de l'economia castellonenca i contribueix a la vertebració de les comarques castellonenques”, ha afegit.

Així, el dirigent socialista a la província de Castelló ha detallat que al gener la intensitat mitjana diària de vehicles en l'autopista AP7 ha augmentat un 55 per cent en el tram d'Almenara-Sagunt i un 31 per cent en el tram de Torreblanca-Alcalà de Xivert. A més, això ha suposat una disminució de trànsit en la CV-10 d'un 39 per cent, i un 35 per cent dels vehicles pesats, respecte a gener de l'any passat. “Els primers resultats demostren que la mesura ha incentivat l'ús de l'autovia enfront de l'itinerari alternatiu”, ha asseverat Blanch.

En tot el tram de l'autopista Tarragona-València el trànsit ha augmentat un 36 per cent, i s'ha reduït en un 40 per cent en altres vies com l'A7 i la N340. Referent a això, el també diputat autonòmic afirma que “després de 40 anys, els 374 quilòmetres de l'AP7 han suposat que, des de gener, circular per la Xarxa de Carreteres de l'Estat siga un 93 per cent més barat en la Comunitat Valenciana i un 14 per cent en el cas de Catalunya”. “Un estalvi que, a més, repercuteix positivament en la seguretat i en les condicions de circulació de les vies alternatives de l'AP7 on el trànsit ha disminuït de mitjana d’un 30 per cent, especialment en vehicles pesats”, ha afegit.

Finalment, cal assenyalar que el nombre de vehicles que discorre per l'AP7 entre Alacant i Tarragona ha augmentat un 71 per cent i és especialment rellevant l'augment de trànsit en el tram entre València i Alacant on l'increment és del 119 per cent, més del doble.

Pujar