elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Blanch: "El Reial Decret-Llei que regula els serveis no essencials dóna resposta a la urgent necessitat de vetllar per la salut pública"

Blanch: "El Reial Decret-Llei que regula els serveis no essencials dóna resposta a la urgent necessitat de vetllar per la salut pública"
  • El secretari general de PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic apunta que amb la limitació de la mobilitat dels treballadors "es conté l'avanç del Covid-19, i això també repercuteix positivament en l'economia"

"Estem en un moment d'excepcionalitat en què la prioritat absoluta és vetllar per la salut pública i, en este sentit, el Reial Decret-Llei 10/2020 aprovat ahir pel Govern d'Espanya obeeix a esta urgent necessitat". Així s'ha expressat el secretari general de PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, en relació amb la regulació del permís retribuït recuperable de serveis no essencials com a mesura per limitar la mobilitat de les persones i així contenir els contagis per Covid-19.

Blanch argumenta que, a hores d'ara, "el principal problema de la població espanyola és la salut pública" i que per reduir els contagis "la gent ha d'estar a casa". "Si ho aconseguim, serà la millor notícia per a la nostra economia. I per això és tan important l'últim decret de Govern de Pedro Sánchez que determina quines activitats són essencials i quines no, facilitant així a les empreses, treballadors i treballadores una seguretat jurídica, i no generar més dubtes al respecte", diu el dirigent socialista.

Blanch ha explicat que "totes les mesures adoptades fins ara, particularment les que han incidit en la limitació de la mobilitat de les persones, han contribuït a contenir l'avanç de l'Covid-19". "D'ací, i sempre atenent les recomanacions dels experts en l'àmbit epidemiològic, la necessitat d'adoptar noves accions en l'activitat laboral que, ara mateix, és la que causa la majoria dels desplaçaments", ha afegit el dirigent socialista.

El diputat autonòmic assenyala que "aprofundint en el confinament de la gent s'ajuda al control de la propagació de virus, a evitar la saturació de pacients en les Unitats de Cures Intensives i a garantir la prestació de serveis sanitaris i socials essencials". A més, Blanch ha ressaltat que "si complim amb les mesures de confinament, encara que això supose la paralització del sector econòmic, es reduiran els contagis, i això també repercutirà positivament en l'economia". "Mesures com el teletreball i la flexibilitat empresarial estan permetent protegir les persones del risc de contagi de Covid-19 minimitzant l'impacte negatiu sobre el teixit empresarial i l'ocupació", assenyala.

Blanch apunta que el Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març també vetlla per les persones treballadores que conserven el dret a la retribució que els hauria correspost estant prestant serveis amb caràcter ordinari, incloent-hi salari base i complements salarials.

Finalment, el dirigent socialista a les comarques de Castelló destaca que totes les accions empreses des de la declaració de l'Estat d'Alarma per l'emergència sanitària del Covid-19 "suposen un esforç per part de tots i totes però revertiran en poder tornar a la normalitat i reprendre l'activitat social i econòmica”.

Pujar