5 de desembre de 2020 5/12/20

Blanch: "La Diputació del Canvi segueix a l'avantguarda en la gestió del Covid-19 amb la seua iniciativa per a facilitar la compra de mascaretes a tots els ajuntaments"

Blanch: "La Diputació del Canvi segueix a l'avantguarda en la gestió del Covid-19 amb la seua iniciativa per a facilitar la compra de mascaretes a tots els ajuntaments" - (foto 1)
  • El secretari general de PSPV-PSOE de la província de Castelló recorda que esta mesura se suma a l’adquisició de nombrós material de protecció que ja ha fet la diputació per a repartir entre tots els municipis

El secretari general de PSPV-PSOE a la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha posat en valor la darrera iniciativa de la Diputació de Castelló en la lluita contra el Covid-19, i que consisteix en coordinar una gran operació de compra de mascaretes homologades FFP2, perquè els 135 ajuntaments de la província puguin adquirir este material, davant la situació de desproveïment global que hi ha del mateix.

Referent a això, Blanch ha destacat que amb esta iniciativa, un cop més, l'administració provincial "està a l'avantguarda" en la gestió de l'emergència sanitària del Covid-19. La Diputació de Castelló ha sigut la primera d'Espanya en adquirir material sanitari amb una inversió al voltant dels 150.000 euros, i ara torna a ser pionera al facilitar a tots els ajuntaments la compra de mascaretes homologades per als seus municipis", apunta el secretari provincial.

Ernest Blanch ha recordat que en les darreres setmanes l'administració provincial ha adquirit un total de 80.000 guants, 50.000 mascaretes, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. "Es tracta d'una operació pionera al nostre país, ja que la Diputació del Canvi ha sigut l'única del territori espanyol que ha adquirit estes mascaretes, juntament amb altres materials de protecció, per a repartir de forma gratuïta als 135 municipis de la província i les set mancomunitats existents" , ha explicat Blanch.

La central de compres és “inviable”

A més, el dirigent socialista qualifica de "inviable des del punt de vista tècnic” la proposta del Partit Popular de recórrer a la central de compres de la diputació per a desenvolupar esta iniciativa perquè "no hi ha temps que perdre. És necessari disposar d'estes mascaretes ja, i el procediment de la central de compres requereix d’una licitació, taula de contractació, adjudicació, etc, un procés que podria tardar més d'un mes, i és un temps que no ens podem permetre ", argumenta.

Blanch afegeix que "el que li demanem al Partit Popular és que, en lloc de criticar permanentment el que fan les institucions, col·labore, des de la lleialtat institucional, per remar en la mateixa direcció en impulsar les mesures socials i econòmiques, com les que ja s'estan fent on governa el PSPV-PSOE, com portar el menjar als que no poden eixir de casa, l'ajornament de taxes i impostos, suport a comerços micropimes i autònoms, etc”.

El secretari provincial ha assenyalat que el conjunt de les institucions públiques, majoritàriament governades pel PSPV-PSOE, "estan impulsant mesures de tot tipus per fer front a la crisi més gran de segle XXI amb iniciatives per atendre les necessitats sanitàries, les necessitats de caràcter social i les necessitats econòmiques ". "Els ajuntaments són la primera línia de foc, com a administració més propera al ciutadà, i totes i tots hem de fer un esforç per ser més útils que mai als nostres veïns i veïnes”, conclou.

Pujar