elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betania, el projecte d'habitatges per als ‘sense sostre’ que promou el bisbat de Segorbe-Castelló

Betania, el projecte d'habitatges per als ‘sense sostre’ que promou el bisbat de Segorbe-Castelló
  • El bisbe Casimiro López Lorente ha anunciat aquesta iniciativa social durant la presentació del 775 aniversari de la Càtedra de Segorbe

La Diòcesi de Segorbe-Castelló està d'aniversari. Aquest 2022 es commemoren els 775 anys de la creació de la Seu Episcopal a Segorbe i l'església castellonenca està de celebració.

Als actes litúrgics programats des de la comissió que s'encarrega de l'organització de l'Any Jubilar Diocesà, que arrancarà el 12 d'abril d'enguany amb una Missa Crismal en la Catedral de l'Alt Palància, cal sumar el projecte social que hui ha donat a conéixer el Bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López Lorente. Es tracta de Betania, un projecte d'habitatges de lloguer social que finançarà Càritas Diocesana, la Diòcesi de Segorbe-Castelló i l'Ajuntament de Vila-real per a promoure l'accés a un lloguer raonable per a les persones amb uns ingressos mínims, a través de la mediació d'un lloguer per part de Càritas Diocesana.

El bisbe, Casimiro López Lorente, ha assenyalat en la presentació, que ha tingut lloc aquest matí en la capella d'El Salvador de la Catedral de Segorbe, ha assegurat que “volem que es quede una petjada en el futur d'aquesta efemèride que ara celebrem”.

Problemes d'accés a l'habitatge

Segons l'informe FOESSA 2020 sobre Exclusió i Desenvolupament Social a Espanya, el 17,7% de la població presenta problemes en l'àmbit de l'habitatge incrementant-se el percentatge fins a un 58,6% en el cas de la població en situació d'exclusió social.

A Castelló, segons ha donat a conéixer el bisbat, en la diòcesi el 77% de les ajudes del Fons Diocesà davant el covid-19 van destinades a l'habitatge i en les Càritas parroquials també es percep la problemàtica que existeix en l'accés a l'habitatge.

Història de la Seu Episcopal de Segorbe

La primera existència documentada de la Diòcesi de Segorbe està recollida en la butla Peu Postulatio del Papa Innocenci IV, el 12 d'abril de 1247, que ratificant a Innocenci III reconeixia la jurisdicció real del bisbe sobre la ciutat de Segorbe.

Aquesta decisió va ser comunicada al Rei Jaume I el 18 de març de 1247 i després prenia possessió de l'antiga mesquites el bisbe que va dedicar el temple a Santa María.

En 1960, Segorbe es va unir a la diòcesi de Castelló sent bisbe Josep Pont i Gol.

Programació de l'Any Jubilar

La programació arranca el 12 d'abril, Dimarts Sant, amb una Missa Crismal en la Catedral de Segorbe i continuarà amb una exposició, cadenes d'oració, conferències en diversos municipis de la diòcesi, convivències i vigílies, entre altres, per a finalitzar el 16 d'abril de 2023, el Diumenge de la Divina Misericòrdia.

Pujar