24 de novembre de 2020 24/11/20

Barrachina: ‘PSOE i Compromís multipliquen per 17 les queixes de pacients per les llistes d'espera del Provincial’

Barrachina: ‘PSOE i Compromís multipliquen per 17 les queixes de pacients per les llistes d'espera del Provincial’ - (foto 1)

  El Partit Socialista i Compromís han fet que les queixes dels pacients de l'hospital Provincial per les llistes d'espera s'hagin multiplicat per 17 en solo una legislatura. Així ho han denunciat avui els responsables populars de Castelló: Miguel Barrachina, president del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, secretària general i Begoña Carrasco, presidenta i candidata a l'alcaldia de Castelló.

  Segons les xifres del servei d'Atenció al Pacient, és evident que “les dades reflecteixen la realitat: s'han duplicat les llistes d'espera i s'ha multiplicat per 17 les queixes dels propis pacients”, ha explicat Barrachina. 

  “Els castellonencs són els grans damnificats del desmantellament que ha perpetrat aquesta legislatura la Generalitat a l'Hospital Provincial de Castelló. Tant és així, que les queixes presentades pels malalts i les seves famílies s'han multiplicat res menys que per 17 aquesta legislatura”, ha advertit el candidat popular a les Corts.

  Les últimes dades disponibles del Servei d'Atenció al Pacient demostren que mentre en 2015 només 31 de les 102 queixes presentada tenien a veure amb retards, demores i llistes d'espera, l'últim any comptabilitzat van passar a 288 de les 388 reclamacions presentades a l'hospital Provincial.

  El candidat del PP ha manifestat que el PP blindarà l'hospital Provincial en crear un departament de salut específic per a aquest centre, és de dir, tindrà cartilles i pacients assignats, la qual cosa suposarà que “no hi hagi fugida de cervells, s'hagi de contractar a més personal i s'afermi l'estabilitat laboral” el que permetrà que “el centre sigui una referència en Oncologia, Psiquiatria i Oftalmologia”.

  Aquest blindatge, tal com assenyala la secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, anirà acompanyada de la Llei que el PP impulsarà en la Generalitat Valenciana que farà reduir les llistes d'espera. “El nostre propòsit és acabar amb les llistes d'espera sanitàries provocades per un govern que ha optat per la publicitat en lloc de per la sanitat a la província de Castelló” i ha denunciat “no només el desmantellament de serveis de la província sinó també que s'hagin  duplicat els temps d'espera i el tancament de serveis sanitaris generalitzat”.

  Aquest és el cas del servei de prevenció de càncer de mamà amb el tancament del mamògraf de Sogorb i que obliga a 4.000 dones de la comarca del Palància a traslladar-se a l'hospital de Sagunt, el tancament del centre de salut de Torrehermosa a Vila-real o a Castelló, el tancament del banc de sang i el centre de psiquiatria infantil. En relació amb les llistes d'espera, Barrachina ha censurat que 50 municipis del nord de Castelló han d'esperar més d'un any per a la seva primera visita de cardiologia o pneumologia.

  El candidat a les Corts ha assegurat que aquest desmantellament sanitari ha fet que s'hagi experimentat el major creixement de la sanitat privada de la història amb més de 100.000 castellonenes que compten ja amb una assegurança privada de sanitat.

  La presidenta local, Begoña Carrasco, ha explicat que “la realitat és que les proves pendents de realitzar han augmentat més d'un 20% segons les últimes dades disponibles de fa més d'un any. No té perdó que en la seva actitud sectària contra els veïns de la província, el pacte del PSOE i Compromís no hagi tingut escrúpols que fer que el paguin els castellonencs amb pitjor qualitat assistencial i tractaments especialitzats, quan han tingut la sort de poder ser atesos”.

  Pujar