elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barrachina: “A la província de Castelló li senten bé els governs del PP”

Barrachina: “A la província de Castelló li senten bé els governs del PP”

  “A la província de Castelló li senten bé els governs del Partit Popular”. Així ho ha explicat avui el diputat del PP de la província i president del partit, Miguel Barrachina, acompanyat per la resta de parlamentaris nacionals del Partit Popular per la província de Castelló, Óscar Clavell, Salomé Pradas, Manuel Altava i Merche Mallol.

  Barrachina ha assenyalat que “un any després de Govern del PP podem assegurar que és el millor any per a la província de Castelló ja que el principal problema per als castellonencs, com és l'ocupació, va aconseguint una feliç millorança” ja que la dada que indica que en els últims dotze mesos, 10.168 castellonenes nous estan cotitzant a la Seguretat Social és un rècord. Una xifra de creació d'ocupació que ni tan sols en el Govern de Jose Mará Aznar es va aconseguir ja que “ara es crea ocupació però amb una intensitat superior ja que en els últims quatre anys 28.032 nous castellonencs cotitzen a la Seguretat Social”.

  I, tal com explica Barrachina, “el PP és el partit de l'ocupació i aquest primer any de legislatura ha sigut extraordinàriament positiva per a l'ocupació i per a les infraestructures”. De fet, la passada setmana el Govern d'Espanya anunciava la inversió d'1.170 milions d'euros amb una plataforma d'ample europeu en els 62 quilòmetres de la província, la qual cosa suposarà “generar llocs de treball, crear oportunitats, millores el tràfic de mercaderies i de passatgers i seguir sent la locomotora de la Comunitat”.

  Les polítiques de rebaixar impostos i eliminar traves han aconseguit aquestes xifres de recuperació d'ocupació “i garantir les pensions de Castelló”. Polítiques com les ajudes als autònoms o la baixada de l'IVA als espectacles al 10%, o baixades d'impostos a les empreses.

  El diputat nacional, Óscar Clavell, ha recordat el gran compromís del Govern amb les infraestructures ja que ,el tercer fil és el setè gran anunci del Govern del PP mentre que “el PSOE ens va portar les desaladoras que ningú vol, la ruïna del Castor i un model de finançament que ens van imposar”. Entre la passada legislatura i els actuals Pressupostos Generals de l'Estat, el Govern del PP licita més de 559 milions d'euros a través d'obres i infraestructures útils per a Castelló.

  En primer lloc els 83,3 milions d'euros destinats a la variant de la N-340 entre Peníscola i Vinaròs l'obra de la qual es va culminar el passat mandat i que ha suposat un alleujament per al tràfic en la zona del Maestrat ja que millora la fluïdesa i la seguretat de 18.000 vehicles diaris. A açò se li uneix l'AVE a Castelló que amb una inversió de 171 milions d'euros i que connecta Castelló amb Madrid en dues hores i 20 minutos i millora, a més, les freqüències. Ara mateix el Govern està duent a terme una obra de millora de la via fèrria entre Sagunt-Sogorb-Terol que transcorre per 60 quilòmetres en la província de Castelló i que descongestiona la via al pas per la Plana i millora el tràfic de mercaderies. L'obra total ascendeix a 335 milions dels quals una gran part afecten a Castelló. Dimarts que ve, el ministre de Foment col·locarà la primera pedra de l'obra de la N-232 a Morella, una obra històrica que implica una inversió de 40 milions i que connecta la cornisa Cantàbrica amb Vinaròs.

  La senadora popular Salomé Pradas, per la seua banda, ha posat l'accent en la protecció del Medi ambient que està duent a terme el PP “amb una inversió de 150.000 euros, per exemple, per a l'incendi d'Artana enfront del ridícul de Puig i Oltra que han invertit 6.000 euros que, per cert, encara no han arribat al municipi”. Així mateix ha explicat les inversions en la costa, com l'Almenara, Almassora o Alcalà, sense anar més lluny, o projecte per a la massa forestal o per a la caça.

  Manuel Altava ha destacat el gran compromís del Govern en polítiques d'interior %o201Cque ha permès que l'índex de criminalitat a Castelló siga quasi un 12% inferior respecte a fa dos anys i siga el més baix de la Comunitat%o201D. A més, “el PP aposta per més inversions en la Justícia”. També la senadora Merche Mallol ha subratllat les polítiques d'Igualtat impulsades pel PP i ha advertit que “la major política d'igualtat és l'ocupació”.

  Pujar