elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Balanç SECOT Castelló 2023: impulsen la creació de 61 empreses i 79 nous llocs de treball

Balanç SECOT Castelló 2023: impulsen la creació de 61 empreses i 79 nous llocs de treball
  • L'associació té la seua seu en l'Espaitec 1 de l'UJI i en 2023 va assessorar 276 persones

SECOT Castelló, l'associació de la qual formen part empresaris i executius sèniors que assessoren gratuïtament futurs emprenedors i que té la seua seu en l'Espaitec 1 de la Universitat Jaume I, va assessorar en 2023 a un total de 276 persones, promovent la creació de 61 noves empreses i 79 llocs de treball.

En els dos últims anys, SECOT Castelló ha augment de manera considerable el nombre d'assessories realitzades, duplicant en 2023 les realitzades en 2022 i triplicant les de 2021.

2023 també ha confirmat a la delegació de Castelló com una de les més actives de SECOT en tota Espanya i ha contemplat la incorporació de 7 nous assessors.

Dones emprenedores

De les 276 assessories de 2023, es desprén que les dones aposten més que els homes per l'emprenedoria ja que copen el 53% de les mentoritzacions, concentrant-se l'edat de totes les persones assessorades entre els 18 i 45 anys, franja que suposa un 71%, especialment en els joves de 18 a 35 anys.

Per nacionalitats, el 71% de les persones assessorades són espanyoles, el 13% llatinoamericanes, un 12% de diferents nacions europees i la resta de diversos països d'Àsia i Àfrica.

Col·laborant amb l'ecosistema emprenedor

Com recorda el president de SECOT Castelló, Juan José Montoro, els servicis d'assessoria realitzats per SECOT Castelló s'enfoquen tant a fomentar l'autoocupació i brindar suport a aquelles persones amb poques oportunitats laborals, principalment en els sectors del comerç i l'hostaleria, com a promoure una cultura emprenedora àmplia, impulsada per la vocació i el suport a l'ecosistema empresarial.

Ressaltant, en este últim cas, la importància d'altres sectors en constant evolució, com la tecnologia i la sostenibilitat, sent conscients que les startups exercixen un paper vital en la innovació i el desenvolupament econòmic.

Delegació molt activa

La de Castelló és una de les delegacions més actives de SECOT, ja que, amb les 276 assessories realitzades en 2023, se situa com la tercera de tota Espanya, només superada per Barcelona i per Madrid, encara que esta última a escassa distància.

L'evolució de les assessories realitzades en els últims anys ha sigut espectacular com ho demostra que, després de la pandèmia, de les 91 assessories en 2021 es va passar a 136 en 2022 i a 276 en 2023.

En 2023, per tant, s'han duplicat les assessories efectuades en 2022 i triplicat les de 2021.

D'altra banda, la ràtio d'assessories que realitzen els empresaris i executius sèniors de SECOT Castelló la col·loquen al capdavant de tota Espanya, ja que cadascun d'ells realitza una mitjana d'11 assessories anuals.

Col·laboració amb institucions

Al marge de les assessories individuals de persones que es dirigixen directament a SECOT Castelló, l'associació un any més, en 2023, ha col·laborat conjunta i activament en diversos projectes amb diferents institucions en l'assessorament de futurs emprenedors.

Projectes entre els quals han destacat Benicàssim Activa, Castelló Global Program, UJI Emprèn OnSocial, Move Up, Empren Plana Baixa o sobre la bretxa digital.

Satisfacció dels assessorats

Les diferents enquestes que es realitzen entre els futurs emprenedors, mentorats per SECOT Castelló indiquen un alt grau de satisfacció dels mateixos amb les orientacions i ensenyaments rebuts, ja que valoren amb un 9,6 sobre 10 el conjunt dels assessoraments rebuts.

Tot això, ha permés que, des de 2018 a 2023, l'assessorament de SECOT Castelló haja ajudat de manera substancial a la posada en marxa a la nostra província de 219 noves empreses i la creació de 322 llocs de treball.

Nous assessors de SECOT Castelló

En l'actualitat, SECOT Castelló compta amb 32 assessors, dels quals 5 són adherits, sent estos últims professionals que, estant en actiu, també aporten els seus coneixements als diferents projectes i iniciatives de la delegació.

En 2023 es van produir 7 noves incorporacions, la qual cosa va representar un 30% d'augment respecte als assessors amb els quals comptava en 2022.

En el que portem d'any 2024, s'han incorporat 2 nous assessors.

El perfil d'estos 32 assessors actuals de SECOT Castelló és molt ampli, ja que compta amb empresaris, alts executius i experts sèniors que han comptat amb importants responsabilitats en diferents sectors i matèries com a banca, ceràmica, químic, turisme, medicina, comunicació, grans infraestructures, comerç internacional, gestoria administrativa o la defensa.

MÉS FOTOS
Balanç SECOT Castelló 2023: impulsen la creació de 61 empreses i 79 nous llocs de treball - (foto 2)
Pujar