elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancem pel Poble rebutja l’adhesió de les Useres a la Mancomunitat de l’Alcalatén-Alto Mijares per "partidista"

Avancem pel Poble rebutja l’adhesió de les Useres a la Mancomunitat de l’Alcalatén-Alto Mijares per "partidista"
  • L’agrupació aposta per la unió a la Mancomunitat del Penyagolosa, amb la qual “sí que existeixen vincles territorials, culturals i administratius”

El grup municipal d’Avancem pel poble-Compromís a les Useres ha votat en contra de la proposta d’adherir el municipi a la Mancomunitat de l’Alcalatén-Alto Mijares que ha dut l’equip de govern del Partit Popular al ple extraordinari d’avui. Des d’Avancem consideren que es tracta d’una proposta “partidista” que “no respon a la realitat ni a les necessitats de la població”. Tal com han explicat, “l’única característica que vincula els pobles que formaran part d’aquesta nova mancomunitat és que estan governades pel PP”.

Segons ha exposat al ple la seua regidora, Cristina Flors, “la finalitat de les mancomunitats és col·laborar amb altres municipis propers per a reduir els costos dels serveis i fer-los més dignes, atenint-se a criteris de proximitat o sostenibilitat geogràfica”. En aquest cas, des d’Avancem “veiem que no s’està tenint en compte l’aspecte de l’eficiència per una raó bàsica: els temps per carretera per aplegar fins a la majoria de les localitats de la nova mancomunitat superen l’hora de duració”. Per això, l’agrupació sosté que “es tracta d’una acció interessada i descontextualitzada que té com a única finalitat fer oposició en bloc contra el nou govern de la Diputació de Castelló i del Botànic a les Corts Valencianes”.

L’aposta d’Avancem pel poble és la d’unir les Useres a la Mancomunitat del Penyagolosa, de la qual formen part els municipis d’Atzeneta, Benafigos, Xodos i Vistabella, “als quals sí que ens uneixen vincles territorials, culturals i administratius, a pesar de la diversitat de colors polítics dels seus ajuntaments”.

Segons la regidora, “la mostra més significativa de la nostra relació actual i futura amb els pobles de la Mancomunitat del Penyagolosa és la nostra escola, que forma part de l’així anomenat CRA del Penyagolosa junt amb les de Vistabella i Atzeneta“. Flors també ha assenyalat al ple que “ens crida especialment l’atenció que l’equip de govern de les Useres deixe de banda els esforços i els recursos públics que va dedicar, en col·laboració amb l’antiga corporació provincial de Moliner, a la promoció  dels Camins del Penyagolosa, entre els quals es troba el Camí dels Pelegrins, que justament evidencia el vincle històric de més de 700 anys amb la dita mancomunitat”.

Pujar