29 de novembre de 2020 29/11/20

El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any

El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any - (foto 2)
  El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any - (foto 3)
  El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any - (foto 4)
  El CRA Araboga de Canet Lo Roig serà una realitat abans de finalitzar l'any - (foto 5)

  El director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Víctor García, s'ha desplaçat aquest matí a Canet lo Roig on, acompanyat de l'alcaldessa, María Ángeles Pallarés, membres de la corporació municipal i representants de comunitat educativa del CRA Araboga, ha visitat les obres de construcció del nou centre educatiu. Després de la visita, tant García com Pallarés, han destacat el bon ritme dels treballs; de fet, està previst que el col·legi estiga finalitzat abans que acabe l'any. En aquest sentit, García ha lloat  "l'esforç de l'empresa Pavasal i de l'Ajuntament per a portar avant el projecte i constata que el programa Edificant funciona, i que amb voluntat i coordinació és una òptima eina per a agilitar i fer realitat la construcció d'infraestructures educatives; prova d'això, i així ho he manifestat al llarg de tota la geografia valenciana, és que un poble menut, d'interior, com Canet, ha pogut gestionar el programa  sense problema i de manera exemplar".

  El director general d'infraestructures educatives també va posar en valor el fet que el CRA Araboga siga una realitat enguany, "en un curs molt complicat, però per Nadal les obres ja estaran acabades i es podrà efectuar el trasllat dels alumnes, que provisionalment estan en aules prefabricades".

  García va assegurar així mateix que Canet comptarà amb un col·legi "de primer ordre" i va posar l'accent en el fet que la nova infraestructura, "suposarà una important millora en la qualitat de vida del municipi i, alhora, significarà un pas avant en la lluita contra la despoblació perquè, amb el nou centre, la població ofereix més avantatges per a vindre a viure ací".

  Per la seva banda, Pallarés va assegurar que la construcció del col·legi, "dóna resposta a la reivindicació històrica que als pobles menuts tenim dret a comptar amb els mateixos serveis que les localitats grans, perquè, en aquest territori que compartim, tots som ciutadans de primera".

  L'alcaldessa també ha manifestat la seua complaença per la marxa dels treballs, "el col·legi quedarà molt bé i serà el millor regal de Reis per als escolars", a més, va afegir "estem molt satisfets amb la gestió que s'ha fet a través de la plataforma Edificant". Sobre aquest punt, Pallarés ha aprofitat per a animar a la Generalitat Valenciana "a implantar aquest sistema en totes les Conselleries".  

  Les obres de reforma integral del CRA Araboga  -que albergarà 2 línies d'Infantil, 3 línies de primària, menjador, cuina i gimnàs- compten amb un pressupost d'1.291.217, 08 euros.  Les construcció del gimnàs, que també s'emmarca en el programa Edificant, s'escometrà una vegada acabat el col·legi i les instal·lacions esportives, que seran d'ús escolar i públic, estaran integrades en el mateix solar.

  Pujar