elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI INTERIOR CASTELLÓ

Aquesta és la guia oficial per a protegir-se de l'incendi de l'Alt Millars

Aquesta és la guia oficial per a protegir-se de l'incendi de l'Alt Millars
  • La Conselleria de Sanitat ha publicat una llista amb consells per als habitants de les zones afectades pel foc

L'incendi de l'Alt Millars ha calcinat ja al voltant de 3.000 hectàrees, obligant a desallotjar a 1.500 persones en huit poblacions i altres pedanies. Actualment, 420 mitjans terrestres i 18 mitjans aeris treballen per extingir les flames d'un foc que avança cap a Montanejos i Montón, mentre es tem que arribe a la Serra de Espadan i el seu parc natural. Al llarg de les pròximes hores s'espera que se sumen altres 500 efectius amb l'arribada de bombers de Múrcia, els consorcis provincials d'Alacant i València i els bombers municipals de València i Castelló de la Plana.

Davant aquesta situació, la Conselleria de Sanitat ha publicat una guia amb les recomanacions a seguir en cas de trobar-se prop de l'incendi.

Aquests són els consells per a l'incendi de l'Alt Millars:

  • Limitar l'exposició al fum: romandre el major temps possible en ambients interiors, mantenint l'aire interior tan net com siga possible.
  • Mantindre portes i finestres tancades.
  • Tancar qualsevol entrada d'aire des de l'exterior (ximenera, campana extractora, reixetes de ventilació, endolls...) per a evitar l'entrada de fum o gasos.
  • Reduir l'activitat física tant en exteriors com en interiors.
  • En cas de patir malalties cardiorespiratòries, és recomanable posar-se en contacte amb el seu centre de salut si els seus símptomes
  • Per a l'adequada protecció respiratòria enfront de les partícules generades per l'incendi, es recomana l'ús de màscares tipus FFP2.
  • Evitar la contaminació de l'aire en ambients tancats (no encendre res que tinga flames, no passar l'aspiradora, evitar fumar...).

D'altra banda, la Consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha demanat màxima precaució a la ciutadania, ja que molts aprofiten el cap de setmana per a anar-se a la seua casa d'estiueig: “Estem parlant de zones turístiques que reben durant el cap de setmana molta gent i és fonamental que siguem responsables per a evitar qualsevol tipus de desgràcia”. També es recomana conéixer l'estat de l'incendi en tot moment i seguir l'última hora en cas de residir en els voltants o en una de les poblacions afectades pel foc.

Pujar